Manfred Webert választották meg az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetőjének szerdán Brüsszelben. Bár a Fidesz néppárti tagságát felfüggesztették, Orbán Viktor pedig alkalmatlannak nevezte Webert, a fideszesek mégis rá szavaztak.

Weber a főnök – bár Orbán szerint alkalmatlan, a Fidesz is rá szavazott

Az egyetlen jelöltként induló bajor politikus, aki 2014 óta vezeti a néppárti képviselőcsoportot az Európai Parlamentben, 156 voksot kapott az EPP alakuló frakcióülésén, további négy szavazat érvénytelen volt. Az EPP-nek a májusi választás óta 179 képviselője van.

Manfred Weber volt az Európai Néppárt listavezetője a májusi európai parlamenti választásokon. A voksolást a néppárt nyerte meg, így a 46 éves politikus egyúttal az Európai Bizottság elnöki tisztségének várományosa – írta az MTI.

Az Euronews kedden azt írta, a fideszes EP-képviselők támogatják, hogy ismét Manfred Weber legyen az Európai Néppárt parlamenti frakcióvezetője. Korábban Orbán Viktor többször elmondta, hogy Weber alkalmatlan a bizottsági elnökségre.

Forrás: index.hu

117 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
Íme a Fidesz elvtelensége, elvetemültsége és kétszínűsége. Jó pontokat akartok szerezni? Remélem Manfred Weber tartja a szavát és ki lesztek dobva a szélsőjobbos szemétdombra a törleszkedés és a gazsulálás ellenére.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Csizmás Kond: mert egeret fogni,szerintem hülye vagy..., cirmos
csak úgy....
@verőce21: az árvizi hajós a pökhendi... :)
csak úgy....
@nezelodo: elmebeteg a shikari,hiába is erölködsz vele !
verőce21
@nemfideszes: (16:22) Hááá...Háááááááá...Hááááá...!
Délutáni szunyókálás utáni mese, amit előadsz? :)
Lányos zavarodban teljesen összekevered a dolgokat, Lipsikém, mert @nemfideszes: !

"A csuti geciék fel vannak függesztve?" - NEM
"Betölthetnek az EPP-ben funkciókat?" - IGEN

"Az EPP részéről jelezték: bár márciusban valóban felfüggesztették a Fidesz tagságát a pártcsaládban, a magyar kormánypárt a parlamenti frakcióban teljes jogú tagságot élvez, így a Fidesz politikusai bármelyik pozíciót megpályázhatják. Mint írták, a felfüggesztést a frakció szabályzata sem teszi lehetővé."
csak úgy....
@verőce21: te agyilag zokni? kapitány...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.