Az ENSZ legfrissebb jelentése szerint évente 1,3 milliárd tonna élelmiszer kerül a kukába. Ennek az őrült mennyiségnek már a negyede is elég lenne ahhoz, hogy a világ csaknem egymilliárd éhezője rendszeresen táplálékhoz jusson. A pazarlás a pénztárcánknak is fáj, hiszen háztartásonként hozzávetőlegesen nyolcvanezer forintot takaríthatnánk meg évente. Nem is beszélve az  a pazarlás okozta ökológiai lábnyomról. 1 kg marhahús előállításakor például  13000 liter víz kerül felhasználásra és  annyi széndioxid jut a levegőbe, mint egy 100 km-es autóútnál.   Az alábbiakban bemutatunk néhány praktikus ötletet, illetve egy készülőben lévő magyar alkalmazást, a Fripa-t, ami nagy segítségünkre lehet abban, hogy jelentős mértékben csökkentsük a kidobott élelmiszerek mennyiségét.  Így kerülhet kevesebb  a kukába ... részletek a linken...

Forrás: fittesmost.hu
Feltöltő: andrewsun
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.