Jóváhagyta a Miatyánk szövegének megváltoztatását Ferenc pápa, aki már két éve jelezte e szándékát.

Módosult a Miatyánk szövege – ön jól mondja?

A Vatikán a Miatyánknak ahhoz a sorához adott ki hibajavítást, amely magyarul úgy szól: "és ne vígy minket kísértésbe". Ezután ez úgy hangzik, hogy "ne engedd, hogy kísértésbe essünk" – legalábbis ez az értelme, hivatalos magyar fordítás még nem látott napvilágot.

A pápa azért döntött az imádság frissítése mellett, mert teológiailag szerinte nem stimmel, hogy Isten direkte kísértésbe vinné a híveket. Igaz, a Biblia éppenséggel ismer ilyen esetet, Isten például remekül elszórakozik az ördög társaságában azzal, hogy válogatott szemétségekkel szívatják Jóbot és lesik, mikor tagadja meg a hitét.

Ferenc pápa amellett érvel, hogy a sátán viszi az embert kísértésbe, Isten semmiképpen sem. A módosítás egyelőre az olasz nyelvű imát érinti, a helyi változatokról ugyanis a nemzeti egyházak határoznak. Természetesen a protestáns egyházak szintén maguk döntik el, egyetértenek-e Róma értelmezésével.

Forrás: hvg.hu

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

luiz
A koránt próbálná meg ferenc papa átírni, vagy bárki más a világon :D
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Macskaszem
Orbán geci meg szarik a szentírásra mégis szent?
Shikari
@Macskaszem: "A keresztes háborúk a római katolikus egyház és a pápa által szentesített, a keresztes lovagok részvételével folytatott nagyarányú hadjáratok voltak a 11–13. században. Fő céljuk a Szentföld visszaszerzése volt a muszlim araboktól és törököktől, bár némely hadjárat más afrikai és európai területek ellen irányult, például a negyedik, Konstantinápoly elleni. Nemzeti jellegű vagy részleges keresztes hadjáratokat is szerveztek, ilyen volt pl. a spanyol reconquista vagy az eretnekeknek megbélyegzett mozgalmak elleni hadjáratok, pl. az albigensek elleni keresztes háború vagy Magyarország déli határainál a bogumilok elleni küzdelem."

Ettől nagyon messze áll franci pópa, a megvett!
kissé felnőttem
már a pápa is spanyolviasszal kecsegtet Átirja mert 1000 évaz neki semmi? átmennek diktátorba mert ujabban Isten szent nevében? lassan visszatér a boszorkányégetés ahelyett hogy a katolikus papjait is engedné nősülni,
nekem családról olyan ne regéljen ha felszentelték is hogy család mert az ő szájából ez hazug ámitás ,képmutatás,minden más vallás engedi és fel lehet nézni rájuk
.Nem is divik másutt a pedofilia el kéne gondolkodni AVE.
kissé felnőttem
@Shikari: és ezalatt jövet menet végigrabolták az utvonalat csak olvasni kéne erről aztán lenne vélemény. A szent asszony Szt Erszébet életutja II: András lánya Az Ő férje is kétszer járt hha jól emlékezem és ott halt meg: Gyerekei meg árván támagatás nélkül Anyjuk idegenben koldusként halt meg messze a hazájától.Pedig a szegényeket betegeket ápolta istápolta német földön. Bezzeg a társzekerek aranya, ezüstje (,Kb.50 ) a krónika szerinti hozomány beleolvadt a sógorai kincstátába.
black mirror
A Mi Atyánk ismételgetése, mantrázása - pontosan vagy pontatlanul idézve a szöveget -, teljes tévedés!
Aki közel van Istenhez, annak az ima hozzá, egy vele való beszélgetés valójában.
Jézus csak felállította a fontossági sorrendet. Aki mindjárt azzal kezdi, hogy "Adjál pénzt... Sok pénzt!", ott valami baj van az emberrel, és tisztán látszik, hogy nem féli istent, és nem tiszteli Őt atyjaként.

Az ugye meg van, hogy mindenféle nyelven imádkoznak Istenhez, és Isten mindenféle nyelven érti - pedig a nyelvezet miatt vannak kisebb-nagyobb értelembeli különbségek?
Sőt, Isten az emberek magukban, a gondolataikban elmondott imát is megérti...
Felfognád a magad kedvéért, hogy ez egyrészt tényleg így van, másrészt, mekkora hatalmat feltételez ez? (te gondolsz egyet, és magadban elmondasz egy imát, és teljesen természetesnek veszed, hogy Isten tudja ezt, és meghallgat téged).
Ha jobban belegondolsz, ez őrület !!!
Shikari
@kissé felnőttem: A végén még a Nürnbergi bíróság elé állítanád a kereszténységet! :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.