Jóváhagyta a Miatyánk szövegének megváltoztatását Ferenc pápa, aki már két éve jelezte e szándékát.

Módosult a Miatyánk szövege – ön jól mondja?

A Vatikán a Miatyánknak ahhoz a sorához adott ki hibajavítást, amely magyarul úgy szól: "és ne vígy minket kísértésbe". Ezután ez úgy hangzik, hogy "ne engedd, hogy kísértésbe essünk" – legalábbis ez az értelme, hivatalos magyar fordítás még nem látott napvilágot.

A pápa azért döntött az imádság frissítése mellett, mert teológiailag szerinte nem stimmel, hogy Isten direkte kísértésbe vinné a híveket. Igaz, a Biblia éppenséggel ismer ilyen esetet, Isten például remekül elszórakozik az ördög társaságában azzal, hogy válogatott szemétségekkel szívatják Jóbot és lesik, mikor tagadja meg a hitét.

Ferenc pápa amellett érvel, hogy a sátán viszi az embert kísértésbe, Isten semmiképpen sem. A módosítás egyelőre az olasz nyelvű imát érinti, a helyi változatokról ugyanis a nemzeti egyházak határoznak. Természetesen a protestáns egyházak szintén maguk döntik el, egyetértenek-e Róma értelmezésével.

Forrás: hvg.hu

Itthon - 2019. October 18., 13:14
Ez áll Borkai Zsolt vagyonnyilatkozatában
Itthon - 2019. October 18., 11:45
Megvan! Ő lesz Karácsony kabinetfőnöke
Itthon - 2019. October 18., 08:34
Erdogan alapítványa nyit iskolát Budapesten

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

luiz
A koránt próbálná meg ferenc papa átírni, vagy bárki más a világon :D
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Macskaszem
@Shikari: Mert betartja a szentírást?
Macskaszem
Orbán geci meg szarik a szentírásra mégis szent?
Shikari
@Macskaszem: "A keresztes háborúk a római katolikus egyház és a pápa által szentesített, a keresztes lovagok részvételével folytatott nagyarányú hadjáratok voltak a 11–13. században. Fő céljuk a Szentföld visszaszerzése volt a muszlim araboktól és törököktől, bár némely hadjárat más afrikai és európai területek ellen irányult, például a negyedik, Konstantinápoly elleni. Nemzeti jellegű vagy részleges keresztes hadjáratokat is szerveztek, ilyen volt pl. a spanyol reconquista vagy az eretnekeknek megbélyegzett mozgalmak elleni hadjáratok, pl. az albigensek elleni keresztes háború vagy Magyarország déli határainál a bogumilok elleni küzdelem."

Ettől nagyon messze áll franci pópa, a megvett!
kissé felnőttem
már a pápa is spanyolviasszal kecsegtet Átirja mert 1000 évaz neki semmi? átmennek diktátorba mert ujabban Isten szent nevében? lassan visszatér a boszorkányégetés ahelyett hogy a katolikus papjait is engedné nősülni,
nekem családról olyan ne regéljen ha felszentelték is hogy család mert az ő szájából ez hazug ámitás ,képmutatás,minden más vallás engedi és fel lehet nézni rájuk
.Nem is divik másutt a pedofilia el kéne gondolkodni AVE.
kissé felnőttem
@Shikari: és ezalatt jövet menet végigrabolták az utvonalat csak olvasni kéne erről aztán lenne vélemény. A szent asszony Szt Erszébet életutja II: András lánya Az Ő férje is kétszer járt hha jól emlékezem és ott halt meg: Gyerekei meg árván támagatás nélkül Anyjuk idegenben koldusként halt meg messze a hazájától.Pedig a szegényeket betegeket ápolta istápolta német földön. Bezzeg a társzekerek aranya, ezüstje (,Kb.50 ) a krónika szerinti hozomány beleolvadt a sógorai kincstátába.
Shikari
@kissé felnőttem: A végén még a Nürnbergi bíróság elé állítanád a kereszténységet! :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Nagyvilág - 2019. October 17., 19:22
Újra kiadják Hitler könyvét
Szórakozás - 2019. October 17., 17:44
Íme a világ legszebb nője – kizárólag tudományos alapon
Nagyvilág - 2019. October 17., 17:28
Ez a két cég tényleg tud brandet építeni