Viorica Dancila elítéli azokat, akik feszültségszítással próbálnak politikai tőkét kovácsolni az ügyből. Az úzvölgyi sírkertet a bukaresti védelmi minisztérium kezelésébe adná.

Viorica Dancila miniszterelnök Románia állami jelképeinek tiszteletben tartását követeli, és felelős magatartásra int mindenkit az úzvölgyi katonatemető ügyében, ugyanakkor felvetette, hogy a sírkertet a bukaresti védelmi minisztérium kezelésébe adják.

Megszólalt a román miniszterelnök az erdélyi botrány miatt

A román kormány szombaton kiadott közleménye szerint a miniszterelnök elítéli azokat, akik feszültségszítással próbálnak politikai tőkét kovácsolni az ügyből. Ő inkább a párbeszédet részesíti előnyben, és olyan megoldást keres, amely a helyi román és magyar közösségek számára is elfogadható – hansúlyozták.

A lehetséges forgatókönyvekre példaként említette, hogy a védelmi minisztérium vegye át az úzvölgyi temető kezelését, kidomborítandó annak nemzetközi jellegét, tekintettel arra, hogy ott több nemzet katonái nyugszanak, akik az első és második világháborúban estek el.

Cikk- és címlapkép: MTI/Veres Nándor

(MTI)

Itthon - 2020. February 28., 09:19
Történelmi mélypont: ismét padlón a forint
Nagyvilág - 2020. February 28., 09:11
Szabad esésben az európai tőzsdék

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Csütörtökön elszabadultak az indulatok az úzvölgyi katonai temetőnél, ahol óriási román zászlókkal és pópákkal vonultak fel a románok, hogy megszenteljék az állítólagos román sírokat, amelyek a székelyek szerint egyáltalán nincsenek is a temetőben. Akkor miről emlékeznek a románok?!
AZ ADEVARUL NAPILAP FORRÁSAI SZERINT EZ AZ EGYETLEN ÚZVÖLGYÉN ELTEMETETT ROMÁN KATONA FEJFÁJA.
https://azonnali.hu/gallery/2019%20junius/uzv...
ELHULLOTT IMMÁRON A SÍRKERESZT IS. PÁRAT KI IS DOBÁLTAK A TEMETŐBŐL.
https://azonnali.hu/gallery/2019%20junius/uzv...
https://azonnali.hu/cikk/20190607_mi-folyik-u...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@jancsipapa: Hiába, nem tanulnak a nagyoktól! Szobor állítás, költöztetés, kínos törvény benyújtása csak és kizárólag az éj leple alatt! A plebs véleménye meg a kutyát sem érdekli! Itthon legalább is remekül működik!
Eriksson
@jancsipapa: Már azok se, az USA a mindenható szövetséges.
Gondolom, hogy nem felruházni akarják szegény románokat, inkább az ország geopolitikai fekvése és a Fekete tenger partvidéke vonzza őket.
csak úgy....
@Eriksson: ugye,te részt szoktál venni nemzetközi konferenciákon,hogy te külügyileg és geopolitikailag mindenröl mindent tudsz !:) Azt tudod,hogy a szegény ,nyomorgó családok hamarosan fúrási engedélyt kapnak a dicsöséges magyar kormánytól,hogy a halottaikat olcsón ,egy sk.kiásott lyukba örök nyugalomra helyezzék ? ha szarságról van szó, miért fötörsz te mindíg külföldön? az megnyugtat ?
Cicamama55
Kívülről, belülről generálják a feszültséget. Félő, hogy rossz vége lesz ennek a bomlasztásnak! :(
bence
Na viktor ezt megint elrendezted ! Már nem csak itthon működik az egymás elleni uszításod de ahová a lábad beteszed ott mindenütt békétlenséget viszel ! Csak vigyázz ! mert ott könnyen elvághatja valaki a nyakad ?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.