Donald Trump ellenzi, hogy a CIA informátorokat alkalmazzon, és így kémkedjen Kim Dzsong Un észak-koreai vezető után.

Az amerikai elnök kedden a Fehér Házban újságíróknak nyilatkozva beszélt erről, arra reagálva, hogy a The Wall Street Journal előző nap azt írta:

a CIA informátora volt Kim Dzsong Un féltestvére, Kim Dzsong Nam, akit két évvel ezelőtt gyilkoltak meg Malajziában. Az újság úgy értesült, hogy Kim Dzsong Nam 2017 februárjában – amikor megölték – azért utazott a délkelet-ázsiai országba, hogy találkozzon a CIA-beli kapcsolattartójával, de feltehetően nem ez volt útjának egyetlen célja.

„Láttam az információkat a CIA-ról a (Kim Dzsong Un) testvérét vagy féltestvérét illetően. Azt mondanám neki (Kimnek), hogy ez nem történne meg az én felügyeletem alatt. Nem hagynám, hogy az én felügyeletem alatt megtörténjen” – hangoztatta Trump.

A Reuters ezzel kapcsolatban megjegyzi, több olyan eset fordult elő, amelyből arra lehetett következtetni, hogy Trumpnak nézeteltérései vannak az amerikai hírszerző közösséggel, és a mostani nyilatkozata is egy újabb jele ennek.

A CIA nem kommentálta a WSJ értesülését. Susan Rice, Barack Obama korábbi elnök nemzetbiztonsági tanácsadója Twitter-üzenetében azt mondta Trump nyilatkozatáról:

Amerika! Ez mindent elmond neked arról, amit tudnod kell az úgynevezett főparancsokról.

Trump ellenzi, hogy a CIA informátorokkal kémkedjen Kim Dzsong Un után

Trump az elmúlt hónapokban kétszer is tárgyalt az országát kemény diktatórikus módszerekkel irányító Kim Dzsong Unnal Észak-Korea nukleáris leszereléséről, de az ígéretesnek indult párbeszédük megrekedt.

Az amerikai elnök a Fehér Házban újságíróknak arról is beszélt, hogy újabb

csodálatos és meleg hangú levelet kapott Kimtől. Erről részleteket nem árult el,

de kiemelte: Kim betartotta szavát, Észak-Korea immár nem hajt végre kísérleteket nagy hatótávolságú nukleáris rakétákkal.

A 45 éves Kim Dzsong Namot 2017 februárjában gyilkolták meg Kuala Lumpur zsúfolt repülőterén úgy, hogy arcára VX idegmérget kentek. A korábban megvádolt két elkövető – az indonéziai Siti Aisyaho és a vietnami Doan Thi Huong – azt vallotta, úgy tudták, hogy ártalmatlan, rejtett kamerás felvételben vesznek részt. Kuala Lumpur hivatalosan nem írta a phenjani rezsim számlájára a merénylet elkövetését, és világossá tette, hogy nem akarja az esetet politikai síkra terelni.

Kim Dzsong Nam, Kim Dzsong Il néhai diktátor legidősebb fia régóta száműzetésben élt, és többször bírálta az észak-koreai rezsimet.

Cikk- és címlapkép: AFP

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Aha, az meg támogatja hogy kim ipari kémeket, és egyéb terrorista gyanús személyeket juttason az USAba. Ugy látszik trumplinal végleg elmentel otthonról.
tudode
Az is zavart okoz a világban, ha a Föld lakosságának 0,012%-át kitevő díszpintyőkének nincs ki a szükséges kereke, de az, hogy egy földrésznyi TESÓ sem különb, akkor, amikor csillag haderővel kacsingat Kim ablakát is belátva
.
https://www.google.com/search?q=trump+csillag...
.
Arról nem is szólva, mint az ovisok, hogy "nekem nagyobb van, mint neked"
.
https://www.google.com/search?q=Trump+nekem+n...
.
Vajon a CIA mit lép erre a gyermeteg óhajra!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.