Az Egyesült Államok MQ-9 felderítő-csapásmérő, pilóta nélküli repülőgépekből álló századot telepít Lengyelországba – derül ki a Fehér Ház által kiadott nyilatkozatból, amelyet Donald Trump amerikai és Andrzej Duda lengyel elnök írt alá szerdán Washingtonban.

Amerikai hadidrónokat telepítenek Lengyelországba

A washingtoni tárgyalásokon a két államfő a kétoldalú katonai együttműködésről írt alá nyilatkozatot, de tartalmát részletesen nem ismertették. Trump a megbeszélés után sajtótájékoztatón csupán azt jelentette be, hogy az Egyesült Államok rövidesen további ezer katonát küld Lengyelországba, és az újabb amerikai katonák állomásoztatásának infrastruktúráját és teljes költségét maradéktalanul Varsó állja.

A Fehér Ház által órákkal a megbeszélések után közzétett nyilatkozatban azonban az is szerepel, hogy az Egyesült Államok MQ-9 felderítő-csapásmérő, pilóta nélküli repülőgépekből álló századot telepít Lengyelországba, és az ehhez szükséges infrastruktúra kiépítésének költségeit ugyancsak Varsó állja.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Hiányzott nekik mint egy falat töpörtyűm de sebaj, majd a putyinka telepít néhány SS rakétát, hogy tátva marad trumpinak a szája. Talán nem kéne rángatni a medve bajuszát. Se.
nezelodo
Tovább kenegetik hájjal a történelmileg hagyományosan "kiváló lengyel orosz jószomszédi viszonyt".
jesz
..."MQ-9 felderítő-csapásmérő, pilóta nélküli repülőgépekből álló század"...

...ajaj...ennek fele sem tréfa...ezek bárkit, bárhol, bármikor megtalálnak...és nincs pardon.
Eriksson
Okos ember ez a Trump. Hadieszközöket telepít úgy, hogy minden költséget áthárít a megszállott országra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.