Az eddigi eredmények alapján Boris Johnson tűnik a legesélyesebbnek a kormányzó brit Konzervatív Párt vezetésére – mondta Gálik Zoltán egyetemi docens..

A volt külügyminiszter-fenegyerek lehet az új miniszterelnök

A szakértő kifejtette: a Konzervatív Párt vezetőválasztási szavazássorozatának végén két jelölt marad, ezután közülük a párt tagsága választhatja meg levélben történő szavazással a párt vezetőjét, aki az Egyesült Királyság következő miniszterelnöke is lesz.

A vezetőválasztási versengés során nagyon taktikusan kellene a Boris Johnson megválasztását ellenzőknek szavazniuk ahhoz, hogy megfelelő ellensúlyt állítsanak és esetleg kiejtsék – fogalmazott.

A párt új vezetője megválasztása után is szembesülhet nehézségekkel. Sok konzervatív képviselő is azon az állásponton van, hogy nem támogatnák Boris Johnsont, ha a megállapodás nélküli Brexitet javasolná; nem véletlen, hogy a politikus finomított ezzel kapcsolatos kommunikációján – jelezte a szakértő.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Micsoda maradi módszer ez a VEZETŐVÁLASZTÁSI VERSENY a XXI. században.
.
Belterjesen kell ezt csinyányi, úgy szepLŐTtelenűl ahogy a világ példaképeI, egymás között, mindenféle frinc franc ceremónia, és rátermettség nélkül, aztán jót röhögni az ellenfélen, ellenségnek kikiáltva:
.
index.hu/video/2008/03/30/orban_nevetve_nincs_is_kormany/
.
Ahogy az útszélieknél szokás!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.