Költségvetési csalás ügyében egy jeruzsálemi bíróság bűnösnek találta vasárnap az izraeli miniszterelnök feleségét.

Elítélte a bíróság a miniszterelnök feleségét

Szara Netanjahu ellen 2017-ben emeltek vádat amiatt, hogy hosszú éveken át közpénzből fizette a háztartásában élők étkeztetését, miközben alkalmazott szakácsot, és ezzel több mint 360 ezer sékel (28 millió forint) kárt okozott az államnak. Törvény szerint csak abban az esetben költhetett volna közpénzt az étkeztetésre, ha nincs saját szakácsa.

A per tavaly októberben kezdődött el. Szara Netanjahut börtönbüntetés nem fenyegette az ügyben. A kormányfő felesége vádalkut kötött az ügyészséggel, amely szerint nem bűncselekmény követett el, hanem csak szabálysértést, mert jóváhagyta a kormányfői rezidencia akkori főgondnokának gyakorlatát, ami költségvetési csalásnak minősül. Az ügyészség enyhítő körülménynek tekintette, hogy a vádlott büntetlen előéletű volt, hogy az ügy miatt megalázást kellett elszenvednie a közvéleménytől, valamint hogy a csalás évekkel ezelőtt történt. A bíróság 45 ezer sékel (3,5 millió forint) kártérítésre és 10 ezer sékel (780 ezer forint) pénzbüntetésre ítélte őt.

A volt főgondnok, Meni Naftali szintén vádalkut kötött az ügyészséggel, és 10 ezer sékel pénzbüntetést kell fizetnie. Szara Netanjahut egy polgári perben három évvel ezelőtt 144 ezer sékel (11 millió forint) kártérítésre kötelezte egy munkaügyi bíróság, mert megsértette és verbálisan bántalmazta a főgondnokot. Ellentétben azzal az üggyel, most priusza lesz a politikusfeleségnek.

Maga a miniszterelnök, Benjámin Netanjahu nem volt gyanúsított ebben az ügyben, de két másik korrupciós ügyben nyomozás folyik ellene.

Forrás: hvg.hu

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Nálunk ez egy piti dolog lenne,ami már fel se tűnne senkinek.Orbán a köz-,és EU-s pénzeket úgy költi,mintha a sajátja lenne.
Építteti a sok puccos felesleges stadiont,zsákszámra önti a mi pénzünket a külhoniaknak,szavazatokért cserébe,a nemzeti töklámpás veje se a kétkezi munkájával lett milliárdos,és akkor még nem beszéltünk pénztáros lőrincről,és a többi haverról,akik orbán segedelmével lettek kőgazdagok.Ez talán nem is dühítené a jónépet,ha minden más rendben lenne ebben a szerencsétlen országban.És akkor még ott vannak a lopott pénzek,az égigérő korrupció,és a többi genyó dolog,amit ez a kormány elkövetett a nép ellen.Netanjahuné,és a 28 millió ft-nyi összeg?!Ugyan kérem! Orbánéknál ez nem tétel...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
Akkor a mi RÉM ENYVES családunk nem is kurizórum:
.
--- Csoki & Hipo: Egy rém enyves család (Mézga szerepében Orbán)
.
www.youtube.com/watch?v=Aai7DYWuTqE
.
Olyan helyeSSeKK!
Borsodi
@tudode: Ez igen találó kár,hogy igaz.

Nálunk ez nem fordulhat elő,itt minden le van zsírozva.@black mirror: Jól össze foglaltad,és ezek a gondolatok mért nem jutnak el az agyhalott szavazókhoz?
jesz
szerencsétlen nő...28 millió forinttal megkárosította az államot? ..ez bizony pallosért kiált...de mielőtt lecsapatja a zasszony fejét a bíró, nézzen már körül néhány civilizált eu. országban...gondban lenne ítélethírdetés előtt.
Eriksson
Fából vaskarika. Miért éppen most, és miért?
terlasz
Ott még verbális bántalmazás miatt is lehet priusza az elnöknének . Nálunk pedig a létra is leeshet a kocsiról a választások előtti estén...
görbetükör
@Csizmás Kond: Az a keresztény, aki hiszi Istent és tervét, igen. A többi azt gondol, amit akar.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.