A Fox televízió felmérése szerint Joe Biden támogatottsága nagyobb, mint Donald Trump republikánus párti elnöké.

Joe Biden népszerűbb, mint Donald Trump

Fotó: Scott Olson / Getty Images

A republikánusokhoz közelálló televízió vasárnap nyilvánosságra hozott közvéleménykutatása szerint a demokrata párti elnökjelölt-aspiráns Joe Biden 10 százalékkal vezet Donald Trump előtt. "A demokraták biztos kezű vezetőt akarnak" – szűrte le a következtetést a Fox.

A felmérést a televízió a demokratákhoz közelálló Beacon Research és a republikánus Shaw & Company közvélemény-kutató cégekkel közösen készítette.

A volt alelnök messze a legnépszerűbb elnökjelölt-aspiráns a demokrata párti táborban. A Fox elemzése szerint ez tükrözi a Demokrata Párt választóinak hangulatát, akik olyan politikust látnának szívesen az ország élén, aki összefogja az amerikai társadalmat, biztos kezű vezető és magas erkölcsi mércéi vannak.

A Fox felmérésében Joe Biden támogatottsága 49 százalékos, míg Donald Trumpot a megkérdezettek 39 százaléka látná szívesen ismét elnökként. 49 százalékosra emelkedett Bernie Sanders vermonti szenátor támogatottsága, Elizabeth Warren massachusettsi szenátort a megkérdezettek 43 százaléka kedveli, és 42 százalékot kapott a felmérésben Kamala Harris kaliforniai szenátor.

"Trump jelenlegi helyzete messze van attól, hogy kedvezőnek lehetne minősíteni, de határozottan versenyben van. A republikánus tábor mellette áll, és széles körű lehetőségei nyílnak arra, hogy felvázolja az ország előrehaladását segítő döntéseit, miközben a demokraták a szavazókért és a média figyelméért folytatott harccal lesznek elfoglalva" – idézte a Fox Daron Shaw republikánus közvélemény-kutatót.

A közvélemény-kutatás nemcsak a politikusok támogatottságára terjedt ki, hanem az amerikai társadalmat foglalkoztató kérdésekre is.

Ebből kiderült, hogy az abortusz ügye mind a demokraták, mind a republikánusok táborában nagyon fontos választási téma lesz. A megkérdezettek 64 százaléka úgy gondolja, hogy a szövetségi legfelsőbb bíróságnak – amely az alkotmánybíróság szerepét látja el az Egyesült Államokban – érvényben kellene hagynia az abortusz lehetőségét biztosító, úgynevezett Roe/Wade-döntést.

Az NBC televízió vasárnap arról számolt be, hogy Trump kampánycsapata megszakította a kapcsolatot néhány republikánus közvélemény-kutatóval az után, hogy kiszivárgott, egy belső felmérés szerint Joe Biden jelenleg 11 kulcsfontosságúnak tartott tagállamban vezet Donald Trump előtt.

Az NBC-hez is eljuttatott felmérés szerint Trump nem teljesít jól egyes többnyire republikánusokra szavazó államokban sem. Wisconsinban, Pennsylvaniában. Floridában és Michiganben – ahol 2016-ban Trump kis többséggel ugyan, de győzelmet aratott Hillary Clinton felett – most két számjegyű előnye van Joe Bidennak. A volt alelnöknek jelentős az előnye a többi között például Virginiában, Minnesotában, és Maine államban is. Virginiában például 55:38, Maine államban 53:38 arányban vezet a demokrata párti politikus.

MTI

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eriksson
Nincs jelentősége. Az ellenzéki dumának mindig nagyobb hatása van az arra fogékonyakra, könnyebb kivitelezni mit a valódi cselekvéseket.
Gauntlet
@Eriksson: mutasd már be hogy ellenzéki kisebbségből hogy lehet többségre vonatkozó döntéseket hozni. Ellenzék mindig programmal, vagy ígérettel nyer, vagy épp azért mert a népharag elsöpri az előző társulatot.
Eriksson
@Gauntlet: Nagyon nehéz, ha az összellenzék kisebbségben van. S ha ez így van, nincs népharag. Ezt észbe kellene venni.
human
Én ezt úgy tudom elképzelni, hogy az amerikaiak beleuntak a szürke elnökökbe és végre olyan elnököt választhattak, hogy a hírek már inkább szappanoperára vagy bohózatra hasonlított, mint korábban. Remélhetőleg már kiszórakozták magukat és csatornát váltanak a következő választáson.
Eriksson
@human: Szerintem Trump csak egy szokatlan elnök. És igen határozott.
fideszes gyökér
@Eriksson: Amikor a hülyeség kitartással párosul, az az igazi!
Csak a fizika állítja meg Kim Dzsong Un és Putyin Világbajkeverő urak barátját.
Gauntlet
@Eriksson: konkrétan én is ezt vártam volna tőle de azóta bűnök egész sokaságát követte el. Arról nem is beszélve hogy diktatorokkal van egy hullámhosszon.
Eriksson
@fideszes gyökér: Az biztos, hogy annyi bajkeverő még nem volt a világon, mit mostanában. Nem is kell ahhoz országvezetőnek lenni.
nemfideszes
Ha Biden nyer a csutinak csengettek...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.