Kínában tökéletesen megvalósul, amit Orbán Viktor igyekszik csinálni a bankrendszerrel - magyarázza a pekingi Cheung Kong magánegyetem professzora, akinek kutatási területe a társadalmi gének örökítőereje a totalitárius rendszerekben. Interjú.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Egy érdekes felvetés

bár tudjuk Őfenesége kínai rajongása nagyon más tőről fakad

A hvg.hu számol be a beszégetésről: Hszü Csen-Kang –al, aki „a pekingi Cheung Kong magánegyetem professzora, akinek kutatási területe a társadalmi gének örökítőereje a totalitárius rendszerekben.”
Az alcímben említett kérdés is felmerült, s erre úgy reagált, hgy: „Ha diplomáciai bók hangzott el, nem kell eltúlozni a jelentőségét. De ha a magyar miniszterelnök dicsérete komoly volt, fel kell tennünk a kérdést, mennyire van tisztában azzal, hogyan szerveződik a kínai gazdaság. ”
Amire persze kézenfekvő a válasz; semennyire, sőt nem is igazán érdekli.
Egyébként egy másik megállapítása is találó: „A nyugat-európai államokkal összehasonlítva Magyarország nincs túl jól eleresztve demokratikus génekkel. ”! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.