Mintegy negyven emberrel a fedélzetén elsüllyedt egy migránsokat szállító kishajó hétfő reggel az Égei-tenger török partjainál. A hatóságok 31 bajba jutott migránst ki tudtak menteni a vízből, nyolcnak azonban már csak a holttestét találták meg – közölte a török parti őrség.

Elsűllyedt egy kishajó – legalább nyolc menekült eltűnt

A szerencsétlenség Mugla tartomány Bodrum körzetében, a félsziget csücskében található Hüseyin-foknál történt, a görögországi Kósz szigetével szemben. Az utasok állampolgárságára a jelentés nem tért ki, és egyelőre a baleset oka is ismeretlen.

A kishajó 32 méteres mélységben fekszik a tengerfenéken, a holttestek a roncsból kerültek elő. Miután a túlélők beszámolója alapján a kishajóban nagyjából negyvenen tartózkodtak, a parti őrség két hajóval, egy helikopterrel és egy búvárcsapattal tovább folytatja a mentési munkálatokat a jármű környékén.

Az Égei-tenger néhány éve az Európába igyekvők fő útvonalának számított, azonban a Brüsszel és Ankara között 2016-ban kötött egyezség értelmében – amely szerint Törökország visszafogadja a területéről illegálisan Görögországba érkezőket – jelentősen csökkent az átkelők száma. A menekültválság csúcspontján, 2015-2016-ban több mint egymillió ember jutott át Törökországból Görögországba. Tavaly ez a szám hozzávetőleg 50 ezerre esett vissza.

Az Égei-tenger esetében az idei évben és a tavalyi év azonos időszakában az illegális határátlépési kísérletek számában nincs jelentős eltérés. A török parti őrség idén január 1. és május 31. között 9641, Görögországba tartó menekültet tartóztatott fel, míg ez a szám a tavalyi év azonos időszakában 9756 volt.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Na én megjöttem!
.
Vagy gázkamrában, vagy a tengerben gyomlálják ki azok embertársaikat, akik még nem váltak menekültté!
.
----- A megfulladt bébi kép rögzíti a mediterrán tragédia hetét
.
Megrázó fotó készült egy vízbe fulladt menekült kisbabáról a Földközi-tenger partjainál
.
uk.reuters.com/article/us-europe-migrants-baby-idUKKCN0YL18P
.
Zusammen gázkamra helyett a tenger nyelt el ennyi embert:
.
www.google.com/search?q=H%C3%A1ny+menek%C3%BClt+veszett+a+tengerbe&oq=H%C3%A1ny+menek%C3%BClt+veszett+a+tengerbe&aqs=chrome..69i57j33.17896j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
???
tudode
@fideszes gyökér: .
Azon kevesek közé tartozom, akik átélték a II. világháború borzalmait, menekültünk, idegen emberek fogadtak be családostól. Lehet, hogy ahhoz, hogy együtt érzőbbek legyenek a maffiózók, és az emberek világégés kell!
.
Olyan szép szót, hogy BÉKE nem ismerek szebbet!
cikicakk55
@fideszes gyökér: Abban igazad van,hogy nagyon nagy azoknak a létszáma,akik munka nélkül csupán erőszakkal,vagy csalással akarnak meggazdagodni. A politikusok most már veszélyesebbek,mint a maffiózók voltak. Azokat a rendőrség üldözte,bár elég sok beépített emberük volt a rendőrségben is,ám ha nem a rendőrség akkor egy másik maffiózó ölette meg. A politikusoknál sajnos ez nem jön be.Nekik a zsebükben van az egész rendőrség,a bíróságok,az ügyészségek. Az emberek jó nagy része tényleg csak békét és nyugodt megélhetést szeretne. Sajnos erre egyre kevesebb a lehetőség,hisz a pénzünk a leg értéktelenebbek közt van a korrupció magasabban van mint a hold. A rohadó kapitalizmusban azért még vannak bíróságok,működik az igazságszolgáltatás. Nálunk csak azt hallani a médiában amit Orbán akar hallatni. Én a magam részéről nem érzem,hogy szükségem lenne egy világégésre,viszont arra szükség lenne,hogy az ilyen felfuvalkodott,hatalom mániás minisztereket,mint a mienk is fellógassák végre. Persze ehhez segítség kellene,mert hiába szeretné ezt az ország nagyobb része,nincs olyan erő ami összefogná az embereket. Az ellenzéknek nevezett pártok semmit nem érnek.Akkor tudják az okosságokat mondani,mikor már késő bár mit is tenni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.