A Londoni Múzeum úgy döntött, hogy a Trump-bébi, vagyis a Trump-lufi múzeumba való műtárgy.

Múzeumba kerül a Trump-bébi

Sharon Ament, a Museum of London igazgatója úgy véli, hogy a Trump-lufi a politikai szatíra nagyszerű példája, ezért azt meg kell őrizni az utókor számára, és ki kell állítani – írja az Artportal.

A Donald Trumpon gúnyolódó lufi az amerikai elnököt pelenkás bébiként ábrázolja, jellegzetes frizurájával, kezében pedig a Twitter-üzeneteket küldő mobiltelefonnal.

A 6 méteres lufi a politikai, közéleti témákkal előszeretettel foglalkozó Matt Bonner helyi tervezőgrafikus munkája, és Trump elnöki minőségben tett tavalyi első londoni látogatására készítette. A Trump-bébi a vizit ellen tiltakozó tömeg szimbolikus figurája lett, amely a Parliament Square-en tűnt fel, és később, az elnök útjának következő állomásán, Edinburgh-ben is a demonstráció jelképe volt.

Az akció költségeit közadakozásból fedezték.

A múzeumba – amely több ezer olyan tárgyat őriz, amik a maguk idejében valamilyen tiltakozás jegyében születtek – bekerül egyébként London polgármesterének, Sadiq Khannak is a lufija. Ezt az amerikai elnök hívei készítették, ellenakció gyanánt.

A Londoni Múzeum a Trump Babyt a főpolgármestert kifigurázó lufival együtt szeretné megvásárolni és beépíteni állandó kiállításának anyagába a 2024-ben megnyíló új épületében.

Forrás: hvg.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.