Az orosz fegyveres erők alapvető feladata, hogy mielőbb kidolgozták a hadviselés új középtávú elméletét – jelentette ki Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter egy keddi moszkvai katonai vezetői szakkonferencia megnyitóján.

Új katonai doktrína kifejlesztésébe fog az orosz hadsereg

A tárcavezető az új generációs konfliktusokat a fegyveres harc klasszikus és aszimmetrikus módszerei összességeként jellemezte, "amelyekben a harci cselekmények gyors lefolyásúak a hibák kijavítására pedig egyszerűen nincs idő". Azt hangoztatta, hogy a modern háborúk új megközelítést igényelnek.

Sojgu szerint az orosz hadsereget és hadiflottát hamarosan lézer- és szuperszonikus fegyverekkel fogják felszerelni, ezen eszközök első példányait pedig kísérleti jelleggel már hadrendbe is állították. A miniszter egyebek között arról is szót ejtett, hogy a légierőt olyan célzó és navigációs eszközökkel szerelték fel, amelyek lehetővé tették a hagyományos töltetű bombák 10-15 méteres pontossággal való célba juttatását.

Szavai szerint a Szíriában szerzett harci tapasztalatokat beépítették a kiképzés programjába és a szabályzatba. Emlékeztetett rá, hogy az arab országban az orosz fegyveres erők 166 alkalommal mértek csapást terroristák objektumaira manőverező robotrepülőgépek alkalmazásával.

A Jurij Levada Független Elemzőközpont egy kedden közölt felmérése szerint egyébként az oroszok 88 százaléka véli úgy, hogy hazájuk fegyveres erői képesek megvédeni az országot, és csak 8 százalék képvisel ezzel ellentétes álláspontot.

49 százalék szerint a hadseregben szerződéses és sorkatonáknak egyaránt kell szolgálniuk. 31 százalék szerint a fegyveres erőknek kizárólag szerződésesekből kellene állniuk, 17 százalék pedig a szovjet típusú behívás híve. A megkérdezettek 60 százaléka egyetért abban, hogy egy igazi férfinak meg kell járnia a hadsereget.

Forrás: MTI

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Hogy a ...csátokon nem tudtok nyugton maradni, az amcsikkal együtt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
black mirror
A művészeket leszámítva (de az is inkább az egyén(ek), és nem az ország érdeme - bár az országban uralkodó állapotok, a gondolkodásmód, a nyelv hatása nyilván befolyásoló tényezők) az oroszok az egész eddigi fennállásuk alatt egy jó dolgot adtak a világnak: GIRJA
black mirror
A képhez: Bakker, ennyi buzi még Pride-on sincs
black mirror
Ja, a kedvenc gyermekkori könyvem, Valentyin Petrovics Katajev - Távolban egy fehér vitorla
Ismétlem gyerekkori, és nem ifjúkori!
A második kedvenc gyerekkori könyvem, Nagy Katalin - A Világ legrosszabb gyereke (khm)

Ezzel csak azt akartam jelezni, hogy nehéz gyerekkorom volt.
simmering73
10-15 méteres pontosság? Hát ez elég kőkorszaki. Az iraki háborúban az amcsik ennél már jóval előrébb tartottak.
Clavigo
@Shikari: Ezért csomagold el ,,vissza a csúzlidat,,,Seggarc. Nehogy bajt keverjél,,véletlenül...
papa.49
Volt már ilyan a muszkánál azt jött a felismerés, hogy mégse sikerült ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.