A francia semmítőszék végleg jóváhagyta a párizsi büntetőbíróság azon döntését, amely alapján befolyással való üzérkedés és korrupció gyanújával bíróság elé kell állnia Nicolas Sarkozy volt francia államfőnek egy öt évvel ezelőtt indított eljárás keretében – közölték szerdán igazságügyi források.

A volt elnök telefonját a 2007-es győztes elnökválasztási kampányához Moammer el-Kadhafi néhai líbiai vezetőtől érkezett állítólagos támogatás ügyében indult nyomozás keretében 2014 elején lehallgatták.

Az egyik lehallgatott telefonbeszélgetéséből véletlenül derült ki, hogy a semmítőszék egyik magas rangú bírója, Gilbert Azibert egy másik ügy, az úgynevezett Bettencourt-ügy nyomozásának részleteiről rendszeresen tájékoztatta a volt államfő ügyvédjét, Thierry Herzogot. Cserébe Sarkozy állítólag egy monacói kinevezés érdekében közbenjárását ígérte a bírónak.

Forrás: MTI

Címlapi kép: Twitter, France 24

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Gruevski megvolt, Sarkozy folyamatban, Orbán mikor jön?...
Qqberci
Gruevski megvolt, Sarkozy folyamatban, Orbán mikor jön?...
Eladott Ország
No, látszik, hogy igaz magyar származású politikus. Ezt a kultúrát tűzzel-vassal védeni kell a migráncsoktól.
uploads.disquscdn.com/images/5ec2fc795ad16eb58ffb81fd20d4fe750a556d01c955c1692c76c3dc0ec6c246.jpg?w=600&h=402
Macskaszem
Ezek szerint Franciaországnak nincs Poltpétere.
Commenter
@Eladott Ország: Francia állampolgár, magyar apa, marokkói anya fia. Kétszeresen is migráns...és orbán már nem tekint rá barátként, ahogy Strachére sem.
Eladott Ország
@Commenter: Érdekes, pedig a migrációs igehirdetés előtt Orbán a Karmelita kolostorban fogadta Nicolas Sarkozy korábbi francia köztársasági elnököt 2019. március 23-án.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2019/03/orban.jpg
Az igen sokszor átadott Várkert Bazárban migrációs konferenciát tartottak, ahol Orbán Viktor is felszólalt nem olyan régen. Ott többek között kijelentette, neki esze ágában sincs, hogy vezető szerepet játsszon Európában. Ez mondjuk talán érthető is azután, hogy a fidesz néppárti tagságát felfüggesztették, őt pedig újságírók hada nevette ki nyilvánosan egy sajtótájékoztatón. Sok értelme tehát nem lenne vezető pozícióról álmodozni az európai színtéren úgy, hogy az Unió legtöbb politikusa inkább tartózkodik attól, hogy egyáltalán szóba kelljen elegyednie az ország miniszterelnökével. Emmanuel Macron erről talán többet tudna mesélni. Macron porig alázta Orbánt. Ez nem porig alázás, sokkal inkább egy jelzésértékű átnézés az ember fölött, akinek a jelenlétéről ugyan tudomást szereznek, de az annyira látványosan minimális, hogy többet mond ezer fizetett politikai hirdetésnél. youtu.be/GGF0nEt8Tw8
coub.com/view/1abmjp
Commenter
@Eladott Ország: ez így is van, a demokratikus vezetők már rég átnéznek rajta, és kevesebbet is ér mint a Jakab Péter által átnyújtott száraztészták a szemükben. Macron csak nevet rajta, hiszen orbán őt is vérig sértette, és oktatta. És akkor orbán még mindig arról álmodozik, hogy ő és az orbánizmus (sajnos hogy ilyen van) lesz Európa vezető ereje. Nekünk van a legszégyellnivalóbb, legvisszataszítóbb miniszterelnökünk egész Európában. Aljasságban, gazemberségben, cinikusságban verhetetlen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.