Boris Johnson volt brit külügyminiszter szombaton megerősítette azt a véleményét, hogy a jelenleg érvényes október 31-i határnapig végrehajtható a Brexit. Jeremy Hunt, a külügyi tárca jelenlegi vezetője ugyanakkor kijelentette: ha a Konzervatív Párt tagjai "nem a megfelelő személyt" választják, abból "katasztrófa" lehet.

Ha nem a jó ember vezeti ki a briteket az Unióból, abból katasztrófa lehet

A pártvezetői tisztségéből távozó Theresa May miniszterelnök utódjának megválasztására indult folyamat első szakaszában a tory alsóházi frakció szavazássorozattal szűkítette két jelöltre az eredetileg tízfős mezőnyt, és az utolsó szavazás után Johnson és Hunt maradt versenyben. Közülük választja meg a Konzervatív Párt 160 ezer tagja May utódját, aki az Egyesült Királyság új miniszterelnöke is lesz.

Johnson a szombaton Birminghamben tartott első kampányrendezvényen úgy vélekedett: a "józan ész érvényesülése esetén" ki lehet lépni megállapodás nélkül az EU-ból anélkül is, hogy vámok jelennének meg az Európai Unióval folytatott brit kereskedelemben. Hunt ugyanakkor azt mondta: ha nincs más lehetőség, ő is kész lenne megállapodás nélkül kivezetni az Egyesült Királyságot az EU-ból.

(MTI)

(Fotó: pixabay.com)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kakaósbögre
Mindegy már.A katasztrófa meggátolhatatlan.
jesz
Mielőtt bárki is a Dunának menne bánatában, javaslom olvasson a Brit gyarmati birodalomról...
...ami a mai napig is fennáll, akárcsak a (volt) francia gyarmati jelenlét...

...mindenesetre panaszkodni azt tudnak...mi meg beszopjuk.
papa.49
Legyen ez a britek gondja, beszopták a hazugságot, most meg kapálódznak ellene, amit főztetek azt egyétek meg !!!
Csizmás Kond
A britek egyetlej úgymond jópontja, hogy meg merték lépni a brexitet...különben ugyanazt a kapzsi szarakodó migráncspolitikát folytatják mint a többi nyugat csak azt önállóan szeretnék tenni.
jesz
@Csizmás Kond: ők is úgy vannak a gyarmati vezekléssel, mint a náci utódok a lelkiismeret-szerű szarakodással... csak ez utóbbi bagázs sunyin ránk is akarja önteni őket...amíg merkel létezik, meg a fasiszta társai, addig nincs béke.
relatív
Látható, hogy az angol közvélemény IS a lehető legrosszabb megoldást választja, hiszen ez a nyikhaj hazudozása vezetett a Brexit-féle toporgáshoz, és most IS őt támogatnák.

A végső tehetetlenkedés párhuzama fellelhető hazánk, és Anglia közvéleménye közt !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.