Angela Merkel német kancellár egészséges – jelentette ki a szövetségi kormány helyettes szóvivője pénteken Berlinben.

Martina Fietz tájékoztatóján a kormányfő egészségi állapotára vonatkozó újságírói kérdésre elmondta: a G20-csoport oszakai találkozójáról érkező képek "olyan kancellárt mutatnak, aki teljességgel aktív és egészséges".

Hozzátette, hogy Angela Merkel "végzi a munkáját és megtartja valamennyi tervezett programját".

Így van most Angela Merkel

Donald Trump amerikai elnök és Angela Merkel német kancellár kezet fog a kétoldalú megbeszélésük kezdetén a világ 19 legfejlettebb gazdaságú és vezető feltörekvő országát, valamint az Európai Uniót tömörítő húszas csoport, a G20 kétnapos csúcstalálkozójának első napi ülésén Oszakában 2019. június 28-án. MTI/AP/Susan Walsh

A helyettes kormányszóvivőt azzal kapcsolatban kérdezték, hogy csütörtökön egy hivatalos rendezvényen – a kormány új igazságügyi miniszterének államfői kinevezési ceremóniáján – a kancellárra rátört a reszketés.

A roham tíz nap alatt másodszor fordult elő Angela Merkelnél a nyilvánosság előtt.

Pénteken több országos lap kommentárt közölt az esetről. A Die Welt kiemelte, hogy

a vezető politikusok egészségi állapota "nem csupán magánügy".

Ez különösen a világpolitikai folyamatokat alakító politikusokra érvényes. Egészségi állapotuk megegyezik kormányuk cselekvőképességének és országuk stabilitásának állapotával. Egyszerűen lemondani és visszavonulni pedig a politikában nem lehet, mert "a nem megfelelő pillanatban előkerülő utódlási kérdések azonnal hatalmi kérdésekké válnak, és politikai instabilitásba torkollhatnak" – írta a Die Welt.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung című lap az Amikor Merkel reszket, a keselyűk köröznek című kommentárjában kiemelte:

az egész világ odafigyel, ha Merkel reszketni kezd, hiszen ekkor "nem egy akármilyen személy, hanem a Német Szövetségi Köztársaság kancellárja reszket, és neki nemcsak a német tartományokban van szava".

Hozzátették: Angela Merkel ugyan megteheti, hogy nem veszi figyelembe a "károgást", de ha még egyszer "lesz ok az aggodalomra, személyesen kell megválaszolnia azt az egy demokráciában legitim kérdést, hogy milyen a kormányfő egészségi állapota".

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Mi lenne ha az MTI a magyar politikusok egészségi állapotával foglalkozna???
Jozefina
Mi lenne ha az MTI a magyar politikusok egészségi állapotával foglalkozna???
Commenter
"a vezető politikusok egészségi állapota "nem csupán magánügy". De az, nálunk például igen. Pedig nem kellene hogy az legyen. Remélem nem komoly a betegsége. Ha a politikus tisztességes, és tud betegségéről amely nem gyógyítható vagy hosszas kezelést igényel akkor lemond,mert képtelen ellátni feladatát.
papa.49
Ő se zsenge fruska már ennyi idős korban előfordul, nálam is már kétszer jelentkezett 1 év alatt előtte meg 69 évig SOHA SEM !!!
Az is igaz a mti foglalkozhatna a magyar ME. lefittyedő nyelvével, a szája széle nyalogatásaival, az ideges nyakkendő gyűrögetéssel, az örökös zsebhokival, szóval lenne téma itthon is bőven !!!
papa.49
@fideszes gyökér: Azt próbálná már ki milyen lenne ha felkötné magát ))))))))))))
fekete
Ha"t Trump is 100%-os egeszsegesnek mutatta maga't a papiron,amit O" sajat maga alitott ki a
valaszta'sok elott. Merkel is Europa bohoca,Reme'lem,ha jirugjak,akor egyenesen a bortonbe
teszik eszt az Europa tonkre tevoje't!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.