A világhírű történész szerint az európai pénzek kifizetését az európai értékek tiszteletéhez kell kötni.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
"Timothy Garton Ash közismert brit történész az Euronewsnak nyilatkozva kifejtette, hogy véleménye szerint Magyarországon már megszűnt a demokrácia, és ezért azonnal meg kell állítani Orbán Viktort."
Már rég meg kellett volna állítania az EU-nak...azonnal...álmodik a nyomor. Mégis kik és hogyan? Az EU nem tudja és/vagy nem akarja sem gazdaságilag és/vagy politikailag megfojtani, miközben folyamatosan bírálja. És mégsem tesz ellene. A csehek legalább tüntetnek Babis ellen, orbán is pont ott van, a csehek most majd tüntetnek helyettünk is. Itt tartunk. Apátia, félelem és undor, ahogy csendben eltűrjük hogy orbanisztán lettünk
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Commenter
"Timothy Garton Ash közismert brit történész az Euronewsnak nyilatkozva kifejtette, hogy véleménye szerint Magyarországon már megszűnt a demokrácia, és ezért azonnal meg kell állítani Orbán Viktort."
Már rég meg kellett volna állítania az EU-nak...azonnal...álmodik a nyomor. Mégis kik és hogyan? Az EU nem tudja és/vagy nem akarja sem gazdaságilag és/vagy politikailag megfojtani, miközben folyamatosan bírálja. És mégsem tesz ellene. A csehek legalább tüntetnek Babis ellen, orbán is pont ott van, a csehek most majd tüntetnek helyettünk is. Itt tartunk. Apátia, félelem és undor, ahogy csendben eltűrjük hogy orbanisztán lettünk
Sámannus
Jó lenne, de ez a hajó elúszott az országot maga alágyűrte a maffia, mint a Viking a Hableányt. A kapitányt most engedték el egy bűnöző szemüvegénél kevesebb óvadékértért. Ilyen a matyar értékrend Európa helyett a pöcegödör legalján lesünk ki a fejünkből.
papa.49
Ehhez már a szó nem elég keményebb (magvas) eszköz kell hozzá !!!
Commenter
@papa.49: nincs a párton belül olyan ember, aki képes lenne vagy vállalná azt, hogy megbuktatja.
A teljes párt soha nem fog kiállni vele szemben, mert a fidesz nem egy párt hanem a legnagyobb kamupárt,orbán magánvállalkozásként működő pártja. Örökös pártvezér marad, amíg esetleg a népharag vagy egy szélsőséges el nem tünteti a színről.
Ennél keményebb amikor a karhatalom és a titkosszolgálat is átáll az ellenzék és a nép oldalára és megbuktatja. És örülhet, ha "csak" bukik.és nem úgy jár mint a Ceausescu, hanem csak száműzik, mint Rákosit.
Még ennél is durvább amikor egy vagy több nemzetközileg befolyásos hatalom egyezik meg arról hogy meg kell állítani. Jó esetben itt is "csak bukik", rosszabb esetben likvidálják.
Vagy a harci gépein előre lelép, mint Horthy.
papa.49
@Commenter: Ma már az se megy, mert bárhol letudják szedni, de a legvalószínűbb, hogy szibériai magányban fogja élni az életét, mert előbb, utóbb a medvének se lesz fontos, és hogy ne tudjon ártani egyszer csak eltűnik !!!
Lepényleső
Adolfot is sikerült,bár addig a világ majdnem elmerült? Az ára? A fél világ a másik diktátor,
Joszif kezébe került,akitől az emberiség csak halálakor menekült? Ennek ez elég ahhoz,
hogy az egója leül?
Commenter
@papa.49: Putyin is bukhat, ne felejtsd el, ellene is volt már puccskisérlet ahogy Jelcin és Gorbacsov ellen is. Ha Putyin bukik,és nem még nála is keményvonalasabbak buktatják meg, akkor ez is bukik. Nem biztos hogy Szibériába kerül. Ahhoz gyáva nem egy Teleki Pál, aki becsületből, önkezével...ennek valami lassan ölő méreg kellene, valami lassan ható ami olyan lassan és kegyetlenül végzi ki, ahogy ő kivégezte a magyar jogállamot és demokráciát. Ezért is van ételkóstolója, hogy az dobja fel a pacskert helyette ha esetleg Gundeléknek vagy az épp aktuális udvari beszállítónak eszébe jutna hogy pl. Mátyás királyt is megmérgezték.
papa.49
@Commenter: A Putyinnak sokkal több esze van mint ennek, azt se feledd ő kiképzett kém, tehát sokkal körültekintőbb, mint ez az ösztönlény lókupec !!!
Commenter
@papa.49: igen, ezért is van a helyén. Nem kell őt sem szeretni ahogy Macron mondta, de ott van. És amíg ott van, az oroszoknál is illiberális demokrácia lesz csak nem keresztény hanem ortodox. Ez van. Az oroszok(mármint a nép) sem ezt érdemelték.
relatív
@Commenter: A két - állandóan, igaztalanul, alaptalanul - összehasonlított rendszer közt legalább az eltérő, hogy ott boldogabbak az emberek.

Látott már valaki pia nélkül boldog embereket az utóbbi években országunkban ?!
kokopelli
@Lepényleső: ...az a baj,hogy azok akik eltaposhatnák,kivárásra játszanak! Ki tegye meg
az első lépést,mert ugye "kockázat nélkül nincsen rizikó"! Mi van,ha a többiek meggondolják?
Putyin tata mit szólna hozzá...stb...stb...stb! Mert Orbán maga csak egy "futottak még" fószer!!
Commenter
@relatív: Boldogabbak? Nem hiszem. Inni ők is isznak. Élen járunk ebben velük az alkoholizmus ott is népbetegség. Függőség persze. És nem tudják gyógyítani vagy csak nehezen. Sok a visszaeső. A kényszergyógykezelés sem működött, az önkéntes se fog. A finnek is legendásan sokat isznak, de ők legalább jólétben is élnek és tényleg boldogok.
Commenter
@Eriksson: hírből sem ismeri a pálinkát. Az orbáni rezsimet viszont igen.
Eriksson
@Commenter: Nem gondolom, hogy egy született angol jóféle magyar pálinkával fogyasztaná az agysejtjeit. :)))
Commenter
@Eriksson: csak az ale, meg a whisky :) a futball-huligánok az utóbbit, ahogy nálunk is. Sajnos, nem a Garton Ash féle tudósok isznak mértéktelenül.
Eriksson
@Commenter: Azon gondolkodom, hogy egy angol történésznek mi köze van a magyar belpolitikához?
Nessy
@Eriksson: Mint a mi politikusainknak más országokéhoz! Talán külügyérünk és O.V. tudnak válaszolni.
Eriksson
@Nessy: Nem találó. Politikus és történész között van némi kompetencia különbség.
Commenter
@Eriksson: a véleménynyilvánítás szabadsága. Ő is elmondhatja mit gondol orbánról ha itt raffay ernők és takaró mihályok, schmidt máriák át is írhatják a történelmet. Egyébként orbánnak semmi joga tusványoson harminc éve belepofázni a román belpolitikába. Mert ellentétben Garton Ash-el ő politikus és nem történész.
tudode
Rongy'Ő, mondgy'Ő mit kell tennie a társadalomnak azzal, akihez hasonló POLITIKAI SZÉLHÁMOST még nem hozott világra anya:
.
---- Fekete Doboz dokumentum. Orbán múltja, jelenét szenvedjük.
.
www.youtube.com/watch?v=lhMEwD-uaLQ&t=33s
.
""" Amikor a diktátor palántát sérelem ér. Népfelkelésre buzdít. amikor diktátorrá válik. Az emberi jogokat disznóólba zárja.
Ez Orbán Viktor."""
.
Egy pár bibi azért van, ŐFÉLESÉGE saját magát fogja dodicsekkolni, mivel EGY CSEPP VÉRÁLDOZATOT hozzá hasonló politikai szélhámos nem érdemel!!!
Cincinntatus
A világhírű történész szerint az európai pénzek kifizetését az európai értékek tiszteletéhez kell kötni.

Valamint világhírű történészhez hasonló fazonoknak kellene megmondani, hogy kik azok akik nem tisztelik az "európai értékeket".
Brezsnyev elvtárs is ugyanezen az elvi alapon feddte meg Csehszlovákiát, amikor Dubcek elvtárs elhajolt az egyedül helyes irányvonaltól.
Commenter
@tudode: az országot előbb kiganajozandó disznóólnak nevezi a parlamentben, minősítve ezzel az országot és az állampolgárokat is, a fene nagy magyar a nagy hazafi.
Eriksson
@Commenter: Hát persze, hogy mindenki elmondhatja a véleményét.(!) Különbség annyi, hogy van akiét közhírré teszik nemzetközi újságok, és vannak akiknek igyekeznek befogni a száját.
A tusványosi problémák nem a mi problémánk, intézzék a román hatóságok. Feltételezem, hogy Orbán engedélyt kapott a hatóságoktól az ottani szereplésére, különben letartóztatják mielőtt megszólalhatott volna.
CsipkeRózsa
@Commenter: ma, 07:11

Szép kínálatot soroltál fel Orbán sorsával kapcsolatban.
Commenter
@Eriksson: Azt hiszem, nem a tusványosi jelenléte a legnagyobb baja ennek az országnak.
Commenter
@CsipkeRózsa: ettől függetlenül, a végső sorsa a történelem kezében van. Én csak azt írtam le, ahogy a zsarnokok általában végezni szokták.
Eriksson
@Commenter: Szerintem se, de mégis előszeretettel felemlegetik, holott az nem román belpolitika. Ha az volna, át se engednék a határon. Ezt elhiheted.
Commenter
@Eriksson: az a baj, hogy mi Trianont még mindig nyitott sebként kezeljük, lezárás helyett, példa erre a szélsőségesek tombolása mindkét részről az Úz-völgyi temetőben is, és a két oldal teljesen különböző reakciója. Már minden szomszédos országot magunkra haragítottunk, nemkülönben az EU-t tényleg jó ez?
Minden nemzetet ért tragédia,minden nemzet okozott más nemzeteknek tragédiákat. A béke lenne a jó, a békés egymás mellett élés,nem a harc. Mindez persze csak az én véleményem.
kokopelli
@Commenter: ...kényelmetlen a narancsosoknak,akkor is,ha fingjuk nincs,hogy kik azok,
akik Orbán rendszerét kritizálják? Nem olvasni,hanem támadni! Amennyiben nem akarják
megérteni,akkor jön a "ez meg hogy néz ki?",".hogy jön ez hozzá,hogy...?" stb...stb! (;-))
Commenter
@kokopelli: az is egy érv hogy hogy néz ki, mi köze hozzá stb, stb..
kokopelli
@papa.49: ...nem csak kém volt,hanem a DDR-ben jó kapcsolatai is voltak! Tudna mesélni,
de ő nem egy "orbántyp",mivel tudja,hogy a net nem felejt!! ( ..és,ha megnyomja a seggét
a szék,akkor nem kezd rögtön dumálni,ha meg villámlik,akkor nem fordul arra, mert ő tud-
ja,hogy nem fotóznak!"
kereső
Orbánt nem lehet megállitani,és választáson legyőzni se, az a hajó elment elvtársak.Épitheti a dinasztiát- mert a pártállam konszolidációja megtörtént. A következő lépés meg a dinasztia épités.Igy jártunk. Európa meg akkor tesz jót magának, ha Magyarország nem tagja az uniónak.Ennyike.
Eriksson
@Commenter: Ha a gyökerét nézzük az ellentétnek, az maga a trianoni esemény. Csak ott van probléma a magyar nemzetiséggel, amely területeket elcsatolták. Érdekes, nem?
Mintha azt kérdeznének, hogy mit keresnek ott, holott...
A románok féltik Erdélyt, de nem a székely-magyaroktól kellene. Inkább attól, hogy hamarabb lesz "európai", mert sokkal gyorsabban fejlődik mint a többi rész. Gazdaságilag fog elszakadni tőlük.
Commenter
@Eriksson: Igen ott a gyökere, de visszacsinálni? Abból tragédia lenne, és főleg nekünk. Románia már beelőzött bennünket az EU-ban. Ezért tesz is a kormány róla hogy a magyar adófizetők pénzén, így a te pénzeden is "felzárkóztatják" Erdélyt is, meg a többi határon túli magyarlakta területeket is, számolatlanul kapják a csilliárdokat.
Rockxy
mé?
a zorbán lendületben van?
osz mé nem látszik?
kereső
Volt valamikor egy német vezér, aki 1000 birodalmi márkát adott a nőknek ha szülnek, majd gyerekenként arányosan elengedte a tartozást. Adókedvezményt biztosított a szülőknek ha szaporodik a család. Úgy vélte a nők kizárólag anyaságra és házimunkára felelnek meg.
- Van egy magyar vezér, aki hitelt ad a családoknak ha gyerekek születnek, majd arányosan elengedi a tartozást. Adókedvezményt biztosít a sok gyerekes családoknak és szerinte a nők dolga a szülés!

-Volt egy német vezér, aki könyvében azt írta, ellenség képet kell keresni és uszítani a népet, addig sulykolni a fejekbe amíg a legbutább is álmából felkelve nem fújja!
- Van egy Miniszterelnök aki keresett egy ellenség képet és minden csatornán keresztül önti a fejekbe hogy az általa kiválasztott az ős gonosz és ellene kell lázadni, tőle kell félni!

-Volt egy német propaganda, amely cenzúrázta az újságokat, megszervezte a rendbontásokat, szervezetten utaztatta az embereket a tömegrendezvényekre.
-Van egy magyar párt ami cenzúrázza a teljes médiát, Megszervezi a rendbontásokat, szervezetten utaztatja tömegrendezvényeire magyarok és külföldiek tömegét!

- Német Propaganda miniszter szerint a sajtó egy nagyszerű zongora, amin a kormány játszhat!
- Magyar kormány szerint a sajtó egy olyan tényező, ami saját igényükhöz igazítva tálal valós, vagy kitalált dolgokat!
-Német propaganda miniszter szerint minden eszköz helyén való, ha eredményt hoz!
-Magyar kormány szerint cél szentesíti az eszközt!

- Egy akkori német újságíró szerint "Mivel a nemzetiszocializmus elementáris mozgalom, érvekkel támadni értelmét nem lehet. Érveknek csak akkor lenne foganata, ha a mozgalom érvekre alapulva vált volna naggyá.”
-Magyar kormány szerint nem kellenek észérvek, hiszen az emberek többsége úgy sem értené.

- A német vezető szerint Az átlagos ember annyira együgyű, hogy csak nyomatékosan kell hangsúlyozni valamit, és ha az állítást gyakran megismételjük, igazságként lesz elfogadva.
Commenter
@kereső: Ha Magyarország nem lesz tagja az EU-nak a rezsim az EU-s pénzforrások nélkül a pártállam és a dinasztia építés ellenére összeomlik majd valamikor, de valóban, demokratikus úton választásokkal megdönteni a hatalmát már nem lehet. Sokan reménykednek az önkormányzati választásokban, de a sorozatos rendszerszintű csalás miatt a nemzetközi megfigyelők lelépése miatt ennek sincs esélye.
Az is kérdés, hogy ha egyszer bukni fog, mi jön, mi jöhet utána...
Eriksson
@Commenter: Visszacsinálni nem lehet a száz éves állapotokat. De lehetne már békén hagyni az ott élő embereket, hogy éljenek a saját identitásuk szerint, ha már uniós államnak tartják magukat.
Románia nem előzött meg senkit, s egy darabig nem is fog. Szerintem. Románia az Románia. Egyedi és különleges. Néhány nagyváros kivételével beleragadt a múltba.
Commenter
@Eriksson: Nekik volt a szovjetek után a legrosszabb a keleti barakkban. Hagyni kellene őket, ahogy az összes többi szomszédos országot is. A V4-ek erőltetett menet, és csak az ellentétek kiélezésére jó. Mi is beleragadtunk a múltba révedésbe elég rendesen, valami nagyon fura elegye jött itt létre a horthysta-kádárista rendszernek.
Eriksson
@Commenter: Nem biztos, hogy nekik volt a legrosszabb, a lengyeleket is meg lehetne kérdezni.
A V4-ek egy újfajta alakulat, mely a volt szocialista blokk érdekérvényesítésére jött létre. Románia ennek nem tagja.
tulipan
@Rockxy: A csüngő ha eltakarja...! :)
Commenter
@Eriksson: mindegyiket. A jugoszlávokat is, ahol később polgárháború tört ki. Tudom hogy Románia nem tagja V4-eknek, nem hiszek a V4-ek érdekérvényesítéseinek hatékonyságában. Több az ellentét, mint az egyetértés.
kereső
@Commenter: nem biztos, hogy összeomlik. Van néhány kőgazdag, akik segitségével kézben tudja tartani a többit. Nem lesz több betömendő éhes száj. Tesz róla, hogy ne legyen. Az emberek többségének életszinvonala meg majd elvegetál ezen a szinten, amelyen most van- nem vagyunk igényesek, mert van mit enni, tv.is van- nyaralni meg majd a szobában a poszter előtt. Könyv, szinház- nem kell.Igénytelenebbek lettünk, mint az átkosban.A 21. században élünk, 20.századi módon-vagy még úgyse. Sokáig ki fog tartani- persze az "renitenskedő" ellenzéket most már nem kell megtartani- mert minek.Nem lesz szükség a patyomkin falura. És maradnak a nyugati cégek is- mondtam már többször, hogy a tőke demokrácia érzékeny, főleg ha megmaradnak a mostani kedvezményeik. huxit lesz itt meglásd.
Azért volt egy küszöbrádiós hir/ nem biztos, hogy igy volt/- anno Merkel asszony néhány éjszakai telefonnal elintézte, hogy Berlusconi reggel már nem volt miniszterelnök. Úgy látom, hogy mindenkinek az az érdeke!!, hogy orbán maradjon- kisérlet?,vagy tényleg a három nyomós indok- bmv,opel, mercedes?
Eriksson
@Commenter: Jugoszlávia mint tudod, egy államokból álló társulás volt. Különböző népekkel, különböző érdekekkel. A megszűnésébe még a NATO is beavatkozott. Ha az Eu bomlana, akkor mi történne szerinted? Újra jönnének az amcsik, vagy netán az oroszok rendet csinálni?
A V4-ek minden ellentét ellenére bizonyos ügyek mentén tud együtt gondolkodni. Ettől vannak.
Commenter
@kereső: amúgy is korán halunk. 19-20. századi módon élünk egy oligarcha rendszerben. Én nem hiszem hogy igénytelenebbek lettünk volna, csak megfáradtunk. Megálltunk, nem léptünk tovább, és itt, így maradtunk. Nagyon sok közgazdász elmondta, hogy ezt a rezsimet csak politikai és gazdasági elszigeteléssel lehet eltüntetni. Németország Európa gazdasági motorja és nagyhatalma, amíg ők le nem veszik a lélegeztetőgépről a magyar gazdaságot, addig ezek is maradnak. Ha Huxit lesz vagy azért mert kiléptet bennünket vagy mert az Unió dob ki bennünket akkor az utolsó nemzetközi demokratikus ellenőrzés is megszűnik orbán felett. Azt fog tenni amit akar, és akkor vae victis...mert nem állítja meg már senki sem, Garton Ash figyelmeztetése is elkésett.
kokopelli
@Commenter: "Huxit" egyenlő a halállal! Tíz(száz)ezreket küldhetnek vissza nyugatról,mert meg-
változhat a státuszuk a munkaerőpiacon!Talán a felháborodott hazaérkező volt EU-s munkavállalók
lódulnak neki?Az angolok nagyságrenddel erősebbek,de ők sem tudnak mit kezdeni a Brexit-tel!
Se lenyelni se kiköpni!
Commenter
@kokopelli: Nem mindegy már? orbánba így is úgy is belehalunk. Jó időre. A demokrácia és a jogállam már belehalt. Az angolok köszönjék meg az egészet Nigel Farage-nak, meg a UKIP-nak, aki olyan barátian invitálta orbánt a szélsőjobbos patkóba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.