A biztonsági erők rajtaütései részei azoknak az erőfeszítéseknek, hogy lefegyverezzék a Tunéziában lévő fegyveres csoportokat.

Huszonöt, terrorizmussal gyanúsított embert vettek őrizetbe a tunéziai hatóságok azóta, hogy két nappal ezelőtt két öngyilkos merénylő a főváros, Tunisz belvárosában robbantotta magát.

A biztonsági erők rajtaütései részei azoknak az erőfeszítéseknek, hogy lefegyverezzék az országban lévő fegyveres csoportokat, illetve tagjaikat őrizetbe vegyék – derült ki a belügyminisztérium szombati közleményéből.

A hírügynökségi beszámolók szerint

az első merényletet csütörtökön egy rendőrautó közelében követték el, nem messze a francia nagykövetségtől. A robbanásban egy rendőrtiszt az életét vesztette, további nyolc ember pedig megsebesült. Nem sokkal ezután egy második merénylet is történt. Az elkövető a terrorelhárító központ parkolójában robbantotta fel magát. Hatósági források szerint négyen megsebesültek.

Szemtanúk újságíróknak azt mondták, a merénylő be akart törni a központ épületébe, és amikor a rendőrök ezt megakadályozták, felrobbantotta magát. Az elmúlt években több terrortámadást elkövettek Tunéziában.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Kérem, tisztelettel, a napi parancs, hogy fenn kell tartani a terrorizmus- és a migráncsok szellemét az országban rettegőknek.
Hajrá propi!

B+!
Cincinntatus
Tegnap a Tunéziában két öngyilkos merénylő robbantott és ölt meg embereket (nem a mesében, hanem a valóságban).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.