Elképzelhető, hogy Trump és Kim csak kezet fognak egymással, mindazonáltal azt is hozzátette, hogy "egy kézfogás nagyon sokat jelenthet" – mondta a vasárnapra tervezett találkozóról a dél-koreai elnök.

Trump megint összefut kedvenc diktátorával

Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető vasárnap találkozik egymással a Koreai-félszigetet kettéválasztó demilitarizált övezetben (DMZ) található Panmindzson falujában – jelentette be Mun Dzse In dél-koreai elnök Szöulban újságíróknak.

Az amerikai elnök a G20-országcsoport oszakai csúcstalálkozója után kezdett megbeszéléseket vasárnap Szöulban a dél-koreai államfővel, a hírügynökségek szerint a két ország közti kereskedelmi kapcsolatok mellett érintették az észak-koreai nukleáris leszerelés kérdését is.

A Fehér Ház közleménye szerint a panmindzsoni találkozót az észak-koreai vezető kérte Trumptól, aki mikroblog-bejegyzésében azt is közölte, hogy már rég szerette volna felkeresni demilitarizált övezetet. A tervezett találkozóval kapcsolatban a sajtótájékoztatón azt mondta, elképzelhető, hogy csak kezet fognak egymással, mindazonáltal azt is hozzátette, hogy "egy kézfogás nagyon sokat jelenthet".

Mun Dzse In – aki elkíséri Trumpot az övezetbe – a tervezett találkozót történelmi eseménynek nevezte, és hozzátette, reméli, hogy Trump úgy vonul be a történelembe, mint az az amerikai elnök, amelyik békét teremtett a két Korea között.

Trumppal közös sajtótájékoztatóján Mun azt is leszögezte, hogy ő és Kim Dzsong Un később fognak tárgyalni egymással: "a vasárnapi találkozó központjában Washington és Phenjan áll" – magyarázta. Ugyanekkor Trump azt is hozzáfűzte, hogy a maga részéről "nem sieti el" Észak-Korea ügyét, és emlékeztetett arra is, hogy a Phenjan elleni szankciók továbbra is érvényben vannak.

Donald Trump tavaly júniusban Szingapúrban találkozott először Kim Dzsong Unnal, és több vitás kérdésben született megegyezés, köztük a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítéséről. Mindazonáltal az atomfegyver-mentesítés ügyében nem történt konkrét előrelépés, mert Phenjan úgy vélte, Washington egyoldalú követeléseket támasztott, és nem viszonozta a feszültség elsimítását célzó gesztusait. Februárban a vietnami Hanoiban tartott második csúcstalálkozó nem hozott kézzelfogható eredményt.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Az is gáz, ha egy FASZA GYEREK rohangál a világ minden sarkába, de az már VESZEDELEM amikor egy földrésznyi góré ingó, bingózik. jojózik a PIROS GOMBJA NAGYSÁGÁVAL dicsekedve!
.
----- Trump Kim Dzsongunnak: Az én piros gombom nagyobb
.
index.hu/kulfold/2018/01/03/trump_kim_dzsongunnek_az_en_piros_gombom_nagyobb/
.
Világ proletárjai lehet RESZKETNI!
jesz
..."Elképzelhető, hogy Trump és Kim csak kezet fognak egymással,"

aztán Kim még aznap kivégeztet néhány diplomatát...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.