Frans Timmermans szociáldemokrata csúcsjelöltet javasolta kompromisszumos megoldásként az Európai Bizottság élére Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke az európai parlamenti (EP-) frakciók vezetőivel folytatott vasárnapi egyeztetésén – közölte egy bennfentes illetékes.

Orbánnak Webernél is nagyobb mumusa kerülhet az Európai Bizottság élére

Tobias Teuscher német EP-tisztségviselő, aki részt vett az ülésen, arról számolt be sajtójelentések szerint, hogy a Tusk által javasolt megállapodás alapján a májusi választást megnyerő Európai Néppárt adná az Európai Parlament elnökét, illetve az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselőjét, az Újítsuk meg Európát (Renew Europe) névre keresztelt centrista-liberális frakció pedig az Európai Tanács elnökét.

Tájékoztatása szerint az Európai Központi Bank elnöki posztjáról nem esett szó.

A tagországok állam- és kormányfői vasárnap este rendkívüli csúcstalálkozót tartanak Brüsszelben, egyetlen napirendi pontként a főbb EU-intézmények vezetői tisztségeinek betöltéséről tárgyalnak.

A Financial Times brit napilap pár napja arról írt, hogy egy pártcsaládok közötti kompromisszum keretében Timmermans kerülhet előtérbe, de arra is rámutattak, hogy ez könnyen elbukhat egyes kelet- és közép-európai államok ellenállásán.

Forrás: MTI

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Ezt a balhorgot megérdemelné a húgyagyú!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
Weber nem lesz, mert a magyar emberek nem akarták őt. Igaz, a magyar embereknek Timmermans sem kell.
lampa laz
Ezt a balhorgot megérdemelné a húgyagyú!
RonaGyuri
nem kedvelem sem a pasast sem a csapatát, de drukkolok neki; ezt a retardált dagadt törpét megüti a guta!! =))
Bár tartok tőle, hogy nem fogja beismerni, hogy ő harcolta ki magának!!! =))
Eladott Ország
Akkor a nagy fehér dakota törzsfőnök minapi győzelmi hazugságával ellentétben – hogy tudniillik Manfred Weber és Frans Timmermans elesett, ami jó hír Magyarországnak, mert a magyar emberek nem akarták őket – az igazság az, hogy ha sem Weberből, sem Timmermansból nem lesz bizottsági elnök, akkor az nem azért lesz, mert Orbán Viktor megígérte a magyar embereknek, hogy ő egyedül elintézi, hanem például azért, mert a legtöbb uniós vezető nem akarja a csúcsjelölti rendszert és/vagy ezek a jelöltek nem kapják meg a többség támogatását. Itt a második kilógó ordas nagy lóláb. Azon kívül is, hogy a legendás V4-es egység nagyobb dicsőségére Szlovákia nem állt be a másik három felelőtlen kelet-európai rossz arc mögé és nem feküdt keresztbe az uniós klímacéloknak.
Nessy
@RonaGyuri: Orbánnak maga az Atya Úristen sem felelne meg. Neki csak, és kizárólag saját maga lenne alkalmas!
bencemacska
Minél rosszabb O1G-nek, annál jobb nekünk!
Csak a guta ne lustálkodna már!
colibri
Sajnálom, de én orbán mumusainak szurkolok, az sem baj, ha Timmermansnak hívják
SystemError
@Pegero: Pedig ez Timmermans lesz...és ez sokkal nagyobb hatással lesz rátok, minthogy Karácsony vagy Olga..:) Mindenki tudja, hogy addig nézik el a maradék "hazai" fideszesek a lopásokat, elfoglalást, amíg van pénz. igen mert hát ilyen a gerincük ügye..:) Nem véletlen a Brüsszelezés sem.. Erről is szól, hogy az a látszat térkő, munkahelyek, stb ugyanis mind regionális trend vagy eu-s forrásból van. Így meg nem az EU-hoz kötötték ezt az emberek. Szóval Timmermans alatt más világ lesz a Viktor féléknek...:)
kereső
"Érdekes" este elé nézünk. Timmermans EB, Weber EP elnök, ? liberális/Macron Európa Tanács vezetője.
Orbán szerintem zavarja világgá eu-s,és külpolitiaki tanácsadóit.
Cincinntatus
Frans Timmermans mikor Magyarországon járt, Nagy Blankát, a Trágárkát hívta meg egy csevelyre.
Commenter
Bumm, a hatalmas pofon! Akkora hogy a Brüsszel meg a demokratikus Európa adta a másikat. Kár volt Frans Timmermanst alázni országszerte plakátokon igaz, szennyláda? Kifulladt a pávatánc, összeeshetsz a szélsőjobbos patkó mellett remélhetőleg. Weber is az ellenségedmár, Európa önjelölt DNS-e, te" új világ" "felébresztője". Hiába lengyel, Donald Tusk nem a barátod, mert ő egy európai értékeket valló politikus. Ezért jelölte Timmermanst aki igen sokat tett már diplomataként és külügyminiszterként is az integrált, békés, modern Európáért. Drukkolok Frans Timmermansnak.
Commenter
@kereső: akkor Varga Judit nem lesz igazságügy miniszter? Ő volt az egyik ilyen tanácsadó...
papa.49
Kezdheted a csomagolást Gratzba csutitetű, estére már várnak !!!
kereső
@Commenter: de, valaki kell trócsányi helyett.Mint irtam volt, ebben az esetben az "i" felejtendős.És a biróknak annyi.
Cicamama55
A címről következtetve azt hittem, hogy Gyurcsány! :))))))
Eriksson
@Pegero: 15:24 Teljesen mindegy kire szavaz az európai polgár, a vezetői úgyis azok lesznek akiket maguk közül kiválasztanak. Aztán van akiknek tetszeni fog, van akiknek nem.
Ez ilyen.
bencemacska
Remélem, mikor Tusk felolvassa a javaslatot O1G hanyatt csapja magát és rugdalózik.
"Majd a mentő elszállít..."
Commenter
@kereső: gazság, az árad trócsányból és vargából is.
Commenter
@bencemacska: majd megtapasztalja a grazi VOLT-ot ha sokkterápiát kap.
Eriksson
@Pegero: Egy a biztos, hogy nagyon taposnak egymás fején a szóba jöhető aspiránsok. Szerintem valamely, most még árnyékban lévő lesz a befutó.
Ha Soros úrra akarnám terelni a figyelmet akkor azt mondanám, csökkenhetett a befolyása. Különben már régen meg lett volna a fő-fő-főnök.
bencemacska
@Commenter: ma, 17:40
Mindegy hogy hívják az utódot. A lényeg az, hogy olyannak kell lenni, aki O1G pár szavából megérti mit kell tennie, és minden gondolkodás nélkül túl is teljesíti!!!
Önállóan gondolkodni képes egyén nem felel meg.
jesz
Ezt a magyar nép fogja megszopni...Orbán pont leszarja...Nem jött össze? Hát majd Kovács megmagyarázza, hogy mégis milyen jó nekünk, oszt jónapot.
Commenter
@bencemacska: ez minden miniszterére igaz. Dróton rángatott bábok.
namihami
Nocsak, Viktor! Érik a következő szarbaharapás?
Eriksson
@Pegero: Hamarosan felszáll a fehér füst, oszt meglátjuk.
papa.49
Így jár az aki nem méri fel előbb a helyzetét, hanem ellenségeskedik, acsarkodik, ugat mindenkire !!!
EDD MEG AMIT FŐZTÉL BAROM CSUTITETŰ !!!
Borsodi
@lampa laz: Reméljük már kap akkorát,hogy többet nem kell fel.Már megkaphatná ami jár neki.
Ludmilla
@Cincinntatus: csevej,csak pontosan,szépen :-)
SystemError
@Pegero: Nem igazán érdekel, hogy milyen más oldalakra mit írogatsz, mert tartalmatlan propaganda az amit itt is csinálsz, Gondolom a másik 50 oldalon is van, hisz ezért vagy itt nem..:) Rendben visszatérhetünk erre, hogy Viktornak mikor lesz kimondva a végítélet, vagyis hogy a maffiahálózatnak nem lesz pénze, gyanítom Timmermans első intézkedései között lesz ez. Tudod, hogy van ez, meg kell mutatni az elején. Ráadásul ahogy nézem ez egy konkrét elvárás az új jelöltekkel szemben, hogy végezzen féregirtást:) Ne vedd magadra! :)
Commenter
@papa.49: hányni fog, mint a lakodalmas malac...
SystemError
@Pegero: Sajnos a főni már úgy érzi itt van, amiről beszéltem még, ha te nem is akarsz erről beszélni. Szerintem kezdj el melót nézni...:)
SystemError
@Pegero: Itt a konkrét levél, amiben könyörög a patkány, mert pontosan tudja, hogy "legálisan" nem tudja fenntartani a maffiahálózatot:) De legyen megvárom, amíg kimondják, hogy ő lesz, de ha ez patkány már így könyörög, akkor biztos, hogy ő lesz! :) www.politico.eu/wp-content/uploads/2019/06/HU-PM-letter_EPP190630.pdf?_ga=2.254452160.918765279.1561798757-804197484.1493241081
tudode
Az Origó lefordította a NEMZET priMÁSÁNAK a rimánkodó levelét, amelyben hasonlóan a szovjet csapatok kivonásához, pletyózik
.
--- Levelet írt Orbán Viktor az Európai Néppárt elnökének
.
www.origo.hu/itthon/20190630-orban-viktor-levele.html
.
"""" isztában vagyok azzal, hogy a Fidesz Európai Néppárti tagsága jelenleg fel van függesztve. Azzal is tisztában vagyok, hogy ilyen körülmények között a Fidesznek semmilyen ráhatása nem lehet az Európai Néppárt politikájára.

Azonban a jelenlegi helyzet súlyossága mégis arra késztet, hogy írjak Önnek. Szeretném tájékoztatni arról, hogy a német és a francia állami vezetők alkut kötöttek a legfontosabb európai uniós pozíciókról. Ezt a megállapodást terjesztik be ma az Európai Tanácsnak. """
.
Nem semmi ez a ...!!!
tulipan
@Cincinntatus: Nem is csodálom! Valóban, rém kíváncsi is lehetett, hogy milyen is lehet, egy ország, amely a általa hallottak szerint, ilyenné alakítja a naiv, zsenge, ifjú, ifjú leánykáinkat!!!
tudode
@tulipan: .
Vajon melyik énje ment le kutyába:
.
www.youtube.com/watch?v=YQbH2VcHOBc&t=46s
.
RémeSS egy pasi!
Desischado
@bencemacska: Ezzel én is így vagyok, a guta tán nyaral, a nemjóját neki! dolgozhatna már végre!
Ebből is világosan kiderül, hogy szaporodnak a sallerok hála a jóistennek! És az is világos, hogy nem O1G fújja a passzátszelet! Hajrá, Timmermans! (vígan vigyorog)
csipetke
@Cincinntatus: 15:44 Ha Timmermans valóban trágár embert akart volna meghívni,akkor bayerzsótit választotta volna.Ő szinte kizárólag a mocskos pofázmányával híresült el.
Eladott Ország
@Pegero: "Joga van a népnek elkergetni a kormányt" - Orbán Viktor
youtu.be/kQld6YVgmDs
bencemacska
@tudode: tegnap, 21:03
Ja kvam pisú, csevó zse bólee... (elnézést, de nincs cyrill betűm!)
Magyar fordításban:
"Én írok levelet, Magának,
Kell ennél több?..."
Orbánul:
Tudom, hogy semmi közöm hozzá, mert felfüggesztettem magam ( no, csak annyira, hogy leérjen a lábam!), de nem tudom tudomásul venni, hogy a legtöbb szavazatot kapó töltse be az elnöki funkciót. Jó, akkor én is beleegyeztem, de ma már más a véleményem, hiszen eltelt majdnem egy év! (Ez a pávatánc lényege!)
tudode
@bencemacska:
.
A mi kis POLITIKAI SZÉLHÁMOSUNK lubickolva visszaél az EU-ban demokratikus 100%-os akarattal, akkor amikor hazájában családdal 4/5-öd helyett 2/3-al ŐFENSÉGE parancsára megszavazzák még a saját halálos ítéletüket, miután az országét már megszavazták az öleb pincsi kutyácsKÁI!
Commenter
@bencemacska: ne. Puskint, Anyegint és Tatjána levelét ne is említsd. Még a kérése is álságos orbánnak egyetlen célja az Unió bomlasztása, Weber után Timmermans ellehetetlenítése. Hol van orbán ezekhez az emberekhez képest? Sehol. Röfögjön és siránkozzon a saját arénájában, hogy neki remélhetőleg fel is, út, le is út.
bencemacska
@Commenter: ma, 13:06
Bár látnám már egyszer, hogy valaki ajtót mutat neki, nem ül le vele egy asztalhoz!
Commenter
@bencemacska: majd a finnek remélem, a tavaly nyári eszmefuttatása miatt. A repiajándékok-a korrumpálás egyik formájának beszüntetése-jó kezdet.
tulipan
@durbincs: Ha neked ez kell, a napi betevődhöz akkor tessék, te Ploesti hugyos, szarkajáló félfarok, Sügér koma!!!: Mi van Habony szoppancs? Elvégezted a napi listádon szereplő álhíreket? Előtte szokott elkapni Gay Fodor a sámliról vagy csak az után, hogy már leszoptad a 888 fiúcskákat? Tudom apád van előtted mindig ballonkapátban a játszótéren, de arról nem én tehetek és nem a világ Durbi! :) Ballonkabátos Pedofil -tárogatsz mig csak fejbe nem vernek ? megint ? Igaz? Te, sok narancsos haverod számára felhasználható, tágas űrtartalmú köcsög? Nézd ám, nagy ÁHITATTAL Baye Zsoltot, abban a szánalmas Echo-Tv-deben,, közben vizeljél csak nyugodtan, jó sokat narancsos román haverjaid körében!!! Osztán, mond csak a Ploesti bányákban, a haverjaid, ugyan mit szónak hozzád, te LÓGYANYÁS pofájú, hugyos senkiházi??? Nem is beszélve, a kedvencedről, oly sokat emlegetett Ócsáról?
tulipan
@Pegero: Na és TE, ostoba primitív emberke, hithű, NARANCSOS SEGGNYALDOSÓ? Mióta mantrázod ezeket a faszságokat és mire mész vele?! Na persze, ha ezért kapod a fizetésed, az más! Szarjál Te sünt, de jó nagyot!!!
uploads.disquscdn.com/images/5d4cda07a930f1d12e116754b46b7ae9db72a3634fe9e687fc1db20fe51b1c84.jpg?w=600&h=467
tulipan
@Pegero: Na és TE, ostoba primitív emberke, hithű, NARANCSOS SEGGNYALDOSÓ? Mióta mantrázod ezeket a faszságokat és mire mész vele?! Na persze, ha ezért kapod a fizetésed, az más! Szarjál Te sünt, de jó nagyot!!!
Hahaha, ezt NEM én mondtam, hanem TE! Örülök, hogy jól elszóraloztattad ÖNMAGADAT!!!
uploads.disquscdn.com/images/5d4cda07...
tulipan
@Eladott Ország: Ugyan, ennek mindgyg, mia hír tárgyía, csQ
tulipan
@Eladott Ország: : Ugyan, ennek mindegy, mi is hír tárgya, a lényeg,. hogy rendületlenül, mantrázhassa az előírt propaganda faszságait!!! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.