Az elmúlt években súlyos hibák történtek az Európai Unióban (EU), és ezeket mind ki kell javítani – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök az M1 aktuális csatornának kedden adott interjúban, miután véget ért az Európai Tanács tisztújításról döntő ülése.

Ezt gondolja Orbán az Európai Bizottság leendő elnökéről

A kormányfő azt mondta, hogy a gazdaságpolitikával, a migrációs politikával és a nemzeteknek megadott tisztelettel egyaránt voltak gondok, ezért bőven van feladat, de most az esélyek a problémák megoldására sokkal jobbak, mint korábban voltak.

Orbán Viktor kiemelte, hogy véleménykülönbségek továbbra is vannak, ezért a jövőben harcok lesznek. Azt mondta, hogy fontos győzelmet arattak, de a nemzetközi politikában mindig új viták jönnek elő. Viszont most már "erőnk is van", hogy érvényt szerezzünk az akaratunknak – tette hozzá.

A miniszterelnök azt hangoztatta, hogy a közép-európai térség, a visegrádi négyek (V4 – Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia) szerepe a mostani eseményektől függetlenül is kiemelt. Ez a szövetség sikertörténetnek számít. Bár vannak más országok is, amelyek együttműködnek egymással, de egyikük sem annyira szolidáris a partnereivel, mint jelenleg a V4-ek tagjai – mondta.

Forrás: MTI

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"Az elmúlt években súlyos hibák történtek az Európai Unióban "

Például nem rúgták tökön időben a csutkányt...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bencemacska
És mi van, ha az EP nem bólint rá?
Kezdődik előlről?
Commenter
@bencemacska:szívből remélem hogy nem bólint rá:
hirklikk.hu/kozelet/fidesz-a-soros-halozat-tovabbra-is-timmermans-szemelyet-erlteti/352132
Ha Merkel nem áll mellé nincs esélye, és kezdődik előlről...
Qqberci
"Az elmúlt években súlyos hibák történtek az Európai Unióban "

Például nem rúgták tökön időben a csutkányt...
bencemacska
@Commenter: ma, 21:30
Holnap már okosabbak leszünk.
Mára elég volt!
simmering73
Ez úgy ossza az észt, mintha nekik is lapot osztottak volna. A v4-es gittegyletet meg hagyjuk.
troppauerhumer
"Sikerült megakadályoznunk a magyarokat nem tisztelők jelölését"
(O.V., ma este)

És kaptál egy olyat, aki konkrétan leszar téged!
kereső
Sok mindent nem idéz az MTI- mert orbán tulajdonképpen ezt mondta :Ursula von der Leyen német védelmi miniszter jelöléséről pedig azt annyit jegyzett meg, hogy

„egy hétgyerekes német családanyát választottunk meg a Bizottság élére. Ez már önmagában sokat elárul arról, hogy fordulat várható Európában”.

Tehát ők!!!választották meg, nem a választott EP. Az le van xarva, és bekaphatja mind a néhányszázmillió állampolgár, aki elment szavazni.Akik úgy tudták, hogy az egyes frakciócsaládok űltal megnevezett jelöltekből lesz az únió kormányfője.
És ez tulajdonképpen az ő sikere, mert sikerült megakadályozni, hogy olyan ember kerüljön az EB élére, aki korábban már bebizonyitotta, hogy nem tiszteli a magyarokat. ( tulajdonképpen a mimagyarokat)
Clavigo
Hülye vagy te Orbán... egy büdös bunkó.
Eriksson
@kereső: Te most miről beszélsz? Ez a főnökválasztósdi nem a néhányszázmillió állampolgár akaratát tükrözi, hanem az egymás közötti mutyit. Ki, kinek a szekértolója, ki az erősebb, ki legyen a császár. S ez már szerintem régen eldőlt, amit most mutatnak, az csak mozi.
csak úgy....
@Eriksson: @Pegero: nektek sürgösen rá kell szedni a fönit,hogy lépjen ki abbu a szarból! mi jobban járnánk,a többi meg a ti dolgotok lenne , okoskodók ...
csak úgy....
@Pegero: ugye,te a shikarival diplomáztál ? :)
human
Harc, harc, harc.
Sir Robin históriája jutott erről eszembe
youtu.be/tAmQ8ujsLjs?t=15
csak úgy....
@Eriksson: már alig várom,hogy a V 4 ek,megint külön és egy kurva magas kerítés mögül, csak egymás között szavazhassanak! havonta fizetnék 100 eurót,hogy építsék vissza a határokat a BDR-DDR , Ausztria -Magyarország között és olyan magasra,hogy csak lehet! diplomáciai kapcsolat nuku , autó gyárak vissza , nyugatra és éljetek szépen magatokban,míg meg nem haltok!
csak úgy....
a magyaroknak jobb volt mindig is a kerítések mögött és felölem nyissanak keletre de akkor nem ide-oda ,mint egy curva ...,miért nem csatlakozik orbán az oroszokhoz ,ha bidös neki a nyugat?
lusta
Mit is mondott a Soros-bérenc felcsúti kis tolvaj zsebcézár?
„egy hétgyerekes német családanyát választottunk meg a Bizottság élére. Ez már önmagában sokat elárul arról, hogy fordulat várható Európában”.
Elfelejtette megemlíteni, hogy Timmermens lett a hétgyermekes családanya helyettese.
justhpeter
A Senki kirántotta a fakardot és a "megint harc lesz" jelszóval körbe ugratja a stúdiókat, mintha ő fújná a passzátszelet.
RonaGyuri
Ha a valóságról legalább egy kicsiny szeletet is érzékelne

akár az is összejönne, hogy idétlen győzelmi rángatózás helyett észrevenné a számára igencsak baljós jeleket

Ahogy az várható volt Őfenesége és bandája hatalmas győzelemként próbálja kommunikálni az EP választások aktuális fejleményeit:
„Az elmúlt évek "súlyos hibáit" szerinte most ki kell javítani gazdaságpolitikában, migrációs ügyekben és a nemzetek tiszteletét illetően is”,
„ Sikerült megakadályoznunk a magyarokat nem tisztelők jelölését”,
„Azt mondta, hogy fontos győzelmet arattak, de a nemzetközi politikában mindig új viták jönnek elő. Viszont most már "erőnk is van", hogy érvényt szerezzünk az akaratunknak ”,
etc.
egészen addig, hogy
„egy hétgyermekes német családanyát jelöltek és ez már önmagában sokat elárul arról, hogy fordulat várható Európában.”.
Valahogy olyan apróságok nem tűntek fel ennek a buta, műveletlen retardált törpének:
egyfelől; a dolgok jelenlegi állása szerint a V4-ek, sőt a teljes Kelet-Európa hoppon maradt, egyetlen komoly pozíciót sem kapnak!
S az is elgondolkodtató, hogy az európai polgári kultúra nevében a pártok képviselői Őfenesége cimboráival, az újonnan alakult szélső-jobboldali, EU-ellenes frakció, az Identitás és Demokrácia képviselőivel szemben rendre összeáll egy többség, amelyik elutasítja őket! =))
nezelodo
Ne azt nézzék mit mondok, hanem azt, mit teszek. Szóval ha nem ismernénk Orbánt, el is hinnénk a békülékeny hadoválását. Abban azonban biztos vagyok hamarosan megint suhogtatja a fakardját a neki csápoló őt körülvevő siserehad ovációja közepette. Hogy az ország megítélése, elfogadottsága milyen lesz Európában, az Orbánt a jelek szerint sosem érdekelte, csak a lenyúlható EU-s támogatás.
namihami
A cikk címe némi kiegészítésre szorul::
"" Ezt gondolja Orbán... MA.""
És mivel már ismerjük és tudjuk róla, hogy nem az elvek embere, bizvást hihetjük, hogy a jelenlegi "" bombabiztos meggyőződése"" se fog 3-4 óránál tovább tartani. Amihez a rajongók abban a pillanatban képesek lesznek igazodni, légyen az az előző pontosan 180 fokos fordulata. A gerincessége és elvek melletti kitártása mundkettőjüknek azonos.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.