Magyarország és Olaszország stratégiai szövetségesek, mert mindketten a nemzeti identitásához, történelméhez és vallási örökségéhez ragaszkodó, erős nemzetállamokból álló Európai Uniót (EU) képzelnek el – mondta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken Triesztben, miután tárgyalt Matteo Salvini olasz belügyminiszterrel.

Szijjártó Péter az olasz belügyminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján kiemelte, olyan EU-t szeretnének, amely tiszteletben tartja a nemzetállamokat, és olyan brüsszeli vezetést, amely erős külső határokat hoz létre, nem támadja azokat az államokat, amelyek védik ezeket a határokat, és nem akarja bevándorlókkal elárasztani Olaszországot.

Szijjártó: Magyarország és Olaszország stratégiai szövetségesek

A Külgazdasági és Külügyminisztérium által közreadott képen Matteo Salvini olasz belügyminiszter és Massimo Rustico, Olaszország magyarországi nagykövete köszönti Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert Triesztben 2019. július 5-én. Fotó: MTI/KKM/Burger Zsolt

A miniszter sokkolónak nevezte, hogy támadják azokat az országokat, amelyek óvják a határaikat és állampolgáraikat, hogy az EU bürokratái támogatják az illegális bevándorlást, és azok mellé állnak, akik megnyirbálják a tagállamok jogait.

Megdöbbentőnek nevezte továbbá, hogy egyes európai fővárosok és Brüsszel támadják a határokat és kikötőket védő hatóságokat.

Szijjártó Péter szerint Salvinit elismerés illet az olasz határok és állampolgárok védelméért.

Kiemelte, az olasz belügyminiszter volt az első a nyugati politikusok között, aki a tengeri határok védelmére irányuló szabályozást vezetett be, és megdöbbentő, hogy emiatt támadások érik.

Emlékeztetett, Magyarország is támadások kereszttüzébe került, amikor egymilliárd eurós beruházással biztosította a határvédelmet az illegális bevándorlással szemben, és ezzel az schengeni és az uniós határokat is védte.

Magyarország és Olaszország is biztos abban, hogy az EU külső határait a szárazföldön és a tengeren is védeni kell, és bízik benne, hogy az Európai Bizottság majdani elnökével együtt tudnak működni – hangoztatta a miniszter.

Hozzátette, azt sikerült már megakadályozni, hogy Soros György egyik embere legyen a bizottság elnökjelöltje.

Forrás: MTI

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Akivel ezek eddig "stratégiai" -t kötöttek azoknak hamarosan harangoztak. Olaszoknak gatya :-)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commenter
@Nessy: az európaisága az, amiért szívből utálja kisebbségi lengyel családból származó Tuskot a szalonképtelen PiS. Ahogy Tusk is utálja a szélsőjobbot. Ha Tusk-ból államfő lesz, a Pis-nek vége.
tudode
Na így kellene minden KÖZSZOLGÁNAK szolgálni a polgártársakat, mint ahogy ÉSZ NÉLKÜL megy a szakadék szélére a GAZDIJA után, mint egy buldog

----- Előlép Orbán árnyékából a Fidesz mindenevő robotosa
.
www.origo.hu/itthon/20120520-szijjarto-peter-portreja.html
.
Protokoll duma, vagy a GAZDI tengeri kikötőjéért nyomja a sódert, amit Salvini vagy bevesz, vagy nem vesz be, mivel a tenger mossa körbe, körbe, kariKÁBA, összehasonlíthatatlanúl "csak" a földi kutyákat akadályozó oKÓS tyukketrecével.
.
Íme ami vagyon!
.
----- Két színes ceruzával és egy térképpel megsemmisítették Orbán legnagyobb hazugságát
.
b1.blog.hu/2017/12/15/ket_szines_ceruzaval_es_egy_terkeppel_megsemmisitettek_orban_legnagyobb_hazugsagat
.
Még egy ilyen adomát, s a rendőrségnek adnám át!
kokopelli
@Nessy: Átírják a mondást is,hogy az egérke a közös dübörgés helyett,egy stratégiai
szövetséget kínál fel?...majd szól ő ha dübörögni akarnak!
Nessy
@tudode: Lesz még Orbánból dafkeseegros! ( szójáték: ellentengernagy).
Már csak megfelelő teherbírású és méretű fehér lovat kell keresni.
kokopelli
@Nessy: A Vidámparkból egy hintaló XS méretben!
Mobil123
Ja ?! egyébként kíváncsi leszek mikor kerül kiírásra a tender hogy a Balatontól medret kell ásni Triesztig ...kínai hitelből, orosz munkagépekkel és ukrán, kínai...vendégmunkásokkal...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.