A Blikk szerint elhunyt Eva Kor, miközben éppen Auschwitzba utazott. 85 évesen, Krakkóban halt meg.

A hölgyet, Mózes Évát tíz éves korában hurcolták el a családjával együtt a szilágysomlyói gettóba, később pedig Auschwitzba.

Elhunyt Mengele utolsó túlélője, ráadásul éppen Auschwitzba tartott

Eva szüleit és két nővérét hamarosan kivégezték, ő és ikertestvére Miriam azonban túlélték a holokausztot, de ezért borzalmas árat fizettek. Mivel ikrek voltak, szemet vetett rájuk a szadista emberkísérleteiről hírhedté vált Josef Mengele, a láger főorvosa, akinek több mint ezer hasonló "páciens" esett áldozatául.

Miriam 1993-ban hunyt el, testén pedig élete végéig viselte a haláltáborban elszenvedett kísérletek és bántalmazások nyomát. Eva kötelességének érezte, hogy megossza a világgal az általuk átélt borzalmakat ezért több könyvet is írt a náci népirtásról.

A Blikk szerint életfilozófiájának tartotta, hogy a megbocsátásnak gyógyító ereje van, erről pedig tanúbizonyságot is tett. 2015-ben találkozott és kezet rázott az egykori náci őrrel, Oskar Gröniggel. Korábban azt mondta, hogy mostanra megbocsájtott a náciknak, ez azonban nem menti fel a gyilkosokat a büntetőjogi felelősség alól. Ezen megnyilvánulásáért rengeteg támadás érte.

Minden évben ellátogatott Auschwitzba és rendszeresen idegenvezetést tartott a turisták számára. Végül az idei ilyen útján, Krakkóban távozott az élők sorából 85 éves korában.

(Blikk)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kolnidre
Mariann Trombitás!Kívánom,hogy rohadj meg az egész náci családoddal,valamint azt,hogy egy boldog órád ne legyen.Egyéként olyan csúnya vagy,hogy bátran állíthatom a faszomat többen csókólták meg mint a te szádat.
kokopelli
@kolnidre: még a ß@rt sem érdemli meg az ilyen M.Trombitás! A trombitát fújni ("blasen") szok-
ták,ami "ßopást" is jelenti németül! ..azt csinálja ez a némberimitátor a Mengele csontvázának na-
ponta a Váci utca közönsége előtt!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.