Folyamatosan emelkedik a HIV-fertőzöttek száma Oroszországban, s a veszélyes vírust hordozók között egyre magasabb az időseb korosztályhoz tartozók aránya.

Egyre több orosz kapja el a HIV-fertőzést

Az RBK orosz hírportál arról számolt be, hogy jelenleg a hivatalos adatok szerint mintegy 1,2 millió HIV-fertőzött él a 145 millió lakosú országban, ám a vírushordozók száma valószínűleg a valóságban jóval magasabb lehet. Az Egészségügyi Világszervezet úgy véli, a HIV-fertőzés elszabadulhat: tavaly 37 ezer ember halt meg az országban a HIV-vírus okozta AIDS-betegségben, s az első megbetegedés első regisztrálása, 1987 óta több mint 300 ezer orosz állampolgár vesztette életét az immunrendszert megtámadó kór miatt.

(hvg.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

maci0427
'barátilag" ,,,,,, Miért pécézik ki Oroszországot ? A világon mindenhol megnőhetett a nemi fertőzések száma , nem is kicsit ez egyértelmű ! Magyarországon amúgy mi a hivatalos helyzet ?
jesz
...egyre magasabb az idősebb korosztályhoz tartozók aránya...

Hát persze...próbálják pótolni, amiről lemaradtak...az igaz, hogy ez a vírus nem volt a bakancslistán, de most már mindegy...arra a kis időre ami még hátravan, adnak a szexnek...a pokolban a sok jóbarátnak lesz mit mesélni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.