Új nemzetközi mentőakció életre hívását szorgalmazza Gerd Müller, a német szövetségi kormány fejlesztési minisztere a menekültek megsegítésére, miután a Sophia nevű uniós művelet keretében a tengeri járőrözés mostanra véget ért – derül ki abból az interjúból, amely hétfőn jelent meg a Neue Osnabrücker Zeitung című regionális lapban.

Ne a holtak tengere legyen a Földközi-tenger

A miniszter szerint az Európai Bizottságnak azonnal intézkednie kell, nem lehet arra várni, hogy minden uniós tagállam egyetértsen a kérdésben.

"Azt akarjuk, hogy a Földközi-tenger a holtak tengere legyen, míg mi egyszerűen elfordítjuk a fejünket?" – húzta alá a bajor, konzervatív Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa.

Müller a Líbiában lévő emberek érdekében is nemzetközi, az EU és az ENSZ együttműködésével indítandó humanitárius akciót szorgalmaz.

"Az ottani táborokban nyomorgók előtt az a lehetőség áll, hogy megölik őket a táborokban, vagy helyben éhen halnak, esetleg szomjan halnak a hazaúton a sivatagban, vagy belefulladnak a Földközi-tengerbe" – fejtette ki a fejlesztési miniszter.

A Sophia névre keresztelt uniós művelet célja az embercsempészet felszámolása, de tavasszal az unió úgy döntött, hogy a tengeri járőrözést leállítja, és jelenleg már csak repülőgépek pásztázzák a Földközi-tengert embercsempészek után kutatva. A menedékkérők fogadása körüli vita rendre diplomáciai súrlódáshoz vezet Berlin és Róma között. Olaszország lezárta a kikötőit a menedékkérőkkel érkező civil mentőhajók előtt, melyek jelentős részét német civil szervezetek üzemeltetik. Németország viszont egyedül többnyire nem, csak más uniós országokkal együtt hajlandó befogadni a menedékkérőket ezekről a hajókról, és európai megoldást szorgalmaz a kérdésben.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

fideszes gyökér
Választás lesz ősszel, úgyis errefelé fognak jönni.
Kiváló ellátású táborok várják őket a magyar kerítésnél.
Epres és görögdinnyés ízesítésű ZYCLON-B kamrák várják az ide látogatókat.
Szeparepa2
Ez egy felemás kérdés. Afrikában extrémen elszaporodott, mélyostoba, tanulatlan, zömmel analfabéta, agresszív muszlim népek élnek, kreolok és feketék ugyebár zömmel. Eleve kellemetlenek, még azok is akik fejlett iszlám országban élnek, mivel kb ókori szintű barbár dolgokat képzelnek igaznak, a nőkkel mint a háziállattal úgy bánnak, és elveik többsége nettó őrület. Szexuális kultúrájuk nincs, minden aktus, hacsak nem már terhes a szerencsétlen áldozat (mert az afrikai ill közel- és távolabbi keleti muszlim világban egy szexuális aktusban a nő 99%-ban áldozat, el kell szenvedje azt; más kérdés India, Bangladesh, Indonézia, Malajzia környéke; itt vannak muszlim országok, ahol van némi szex kultúra, de sok egyéb az iszlámból deriválódó őrület és probléma megvan). Így hát a legtöbb iszlám ország világszerte, abszolút pokol. Sok helyen a túlszaporulaton és irtózatos higénén túl, a mélynyomor, a fegyveres erőszak illetve konkrét háború fokozza az elviselhetetlen életet. Nem csoda ha folyamatosan menekülnek jobb élet reményében az emberek e helyekről (számukra egy menekülttábor, ahol már nem lőnek, nem vernek, van napi adag és fedél: valóságos Kánaán!). A menekülők, akik nekimennek a nagy kéknek, azok úgy vannak vele, többnyire, hogy egy életem, egy halálom, az életemnél a halál is jobb; s ha megúszom, pláne csak jobb lehet bárhová is kerülök, hacsak nem vissza. Bár meg lehet érteni őket, lehet őket sajnálni, de ki kell mondani a nyilvánvaló tényt, ezek az emberek nem kellettek erre a világra, senki nem akarta őket, ők sem akartak idejönni, gyakorlatilag balesetszerűen fogantak, említett okokból, említett helyeken, a pokolra szülték meg őket. Van aki azt mondja, emberi salak. Nyilván mivel élete van és emberi lény, szigorú jogai vannak, semmivel sem kisebbek mint a mieink, ám az élete reál értéke jelen státuszában nullára konvergál, mondhatni nem kár értük, sőt jó ha fogynak, a tenger felvesz és befogad embermilliókat is, nem gond neki; és talán mindenkinek így a legjobb..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.