Nemcsak az Osztrák Szabadságpártnál (FPÖ), hanem az Osztrák Szociáldemokrata Pártnál (SPÖ) és az Osztrák Néppártnál (ÖVP) is vizsgálódik a gazdasági bűncselekményekkel és korrupciós ügyekkel foglalkozó ügyészség illegális pártfinanszírozás után kutatva Ausztriában – jelentette a német nyelvű sajtó kedden.

Mindenkit magával ránthat a megbukott szélsőjobbos osztrák alkancellár

A Falter című osztrák lap, valamint a német Süddeutsche Zeitung és a Der Spiegel című hírmagazin betekintést nyert egy négyoldalas iratba, amely május végén kelt és amelyben a vádhatóság azt írja, hogy a rendőrségnek nemcsak az FPÖ-höz köthető alapítvány ügyeit kell átvizsgálnia, hanem annak is utána kell néznie, hogy az ÖVP-hez és az SPÖ-höz közel álló alapítványokhoz érkezett-e olyan adomány, amelynek valódi címzettje maga a párt.

Az illegális pártfinanszírozás gyanúját ugyanaz a rejtett kamerás felvétel veti fel, amely miatt lemondásra kényszerült Heinz-Christian Strache alkancellár, az FPÖ akkor vezetője, széthullott az ÖVP és az FPÖ koalíciója, majd később az ügy közvetve az egész osztrák kormány bukásához vezetett.

Az Ibizán készült felvételen Strache támogatásért cserébe közbeszerzési megbízásokat ajánlott egy magát orosz milliárdosnak kiadó nőnek. Itt vetette fel az osztrák politikus, hogy a pénzt egy alapítványnak kell adományozni. Strache akkori párttársa, Johann Gudenus a videón arról beszél, hogy ezt a módszert az ÖVP és az SPÖ is alkalmazza. Ezt a pártok következetesen tagadják.

Forrás: MTI

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
Magyarországon mikor kezdik el a kutatást Heinrich Pecina és a bedarált Népszabadság miatt? Csak remélni lehet, hogy ez a botrány orbánt is idővel magával rántja.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tulipan
@Shikari: Aha! Szüval, TI narancsos seggnyaló, náci körötökben már gyakoroltok?
teuton
@Shikari: Remenykedj, hogy ti nem fogtok logni, ha Orban Azsiaba menekül! Az egyetlen remeny csak az lehet, hogy az EU-ban eltöröltek a halalbüntetest, nem jarhat ugy, mint a Conducator...
teuton
@Shikari: Ne aggodj, tudok! De te, kötellel a nyakodon a lampavason logva meg tudod tartani 1 napig a levegöt?
csak úgy....
@Shikari: nevetséges vagy tibim,ezzel az üldözési mániáddal...
ki akarna neked rosszat? szedegesd naponta a tablettákat és ne várd ki,hogy már megint rémeket látsz! jó gyerök vagy te,még akkor is ,ha nem vagy teljesen normális...
Clavigo
@Shikari: Aki világra szart a nádasban,,,meg aki megrakta 9 hónappal az esemény előtt,,anyádat,,,,, sorolnám az általad felbüfögött ( megemlített ) degenerált csürhébe...te kretén..
teuton
@Shikari: Ugylatom, csak te egyedül nem olvasod a sajat baromsagaid... Masok tudnak, olvasd a kommenteket! De perelj, nem csak igergess! Elöte azert anulj meg olvasni! Ja, ma voltam megint uszni a tonal! Ugyanis nagyon kidolgoztam magam, 5 orat dolgoztam kb. 20000 ft-ert! Te szegenykent mennyit pötyögtel a gepen? Meglet a napi 150 kötelezö mocskolodas? Mennyit kaptal erte, meglett az 1000 ft?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.