Nemcsak az Osztrák Szabadságpártnál (FPÖ), hanem az Osztrák Szociáldemokrata Pártnál (SPÖ) és az Osztrák Néppártnál (ÖVP) is vizsgálódik a gazdasági bűncselekményekkel és korrupciós ügyekkel foglalkozó ügyészség illegális pártfinanszírozás után kutatva Ausztriában – jelentette a német nyelvű sajtó kedden.

Mindenkit magával ránthat a megbukott szélsőjobbos osztrák alkancellár

A Falter című osztrák lap, valamint a német Süddeutsche Zeitung és a Der Spiegel című hírmagazin betekintést nyert egy négyoldalas iratba, amely május végén kelt és amelyben a vádhatóság azt írja, hogy a rendőrségnek nemcsak az FPÖ-höz köthető alapítvány ügyeit kell átvizsgálnia, hanem annak is utána kell néznie, hogy az ÖVP-hez és az SPÖ-höz közel álló alapítványokhoz érkezett-e olyan adomány, amelynek valódi címzettje maga a párt.

Az illegális pártfinanszírozás gyanúját ugyanaz a rejtett kamerás felvétel veti fel, amely miatt lemondásra kényszerült Heinz-Christian Strache alkancellár, az FPÖ akkor vezetője, széthullott az ÖVP és az FPÖ koalíciója, majd később az ügy közvetve az egész osztrák kormány bukásához vezetett.

Az Ibizán készült felvételen Strache támogatásért cserébe közbeszerzési megbízásokat ajánlott egy magát orosz milliárdosnak kiadó nőnek. Itt vetette fel az osztrák politikus, hogy a pénzt egy alapítványnak kell adományozni. Strache akkori párttársa, Johann Gudenus a videón arról beszél, hogy ezt a módszert az ÖVP és az SPÖ is alkalmazza. Ezt a pártok következetesen tagadják.

Forrás: MTI

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
Magyarországon mikor kezdik el a kutatást Heinrich Pecina és a bedarált Népszabadság miatt? Csak remélni lehet, hogy ez a botrány orbánt is idővel magával rántja.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tulipan
Hurrá! A narancsos dadgadékot is?
tulipan
@Shikari: Aha! Szüval, TI narancsos seggnyaló, náci körötökben már gyakoroltok?
teuton
@Shikari: Remenykedj, hogy ti nem fogtok logni, ha Orban Azsiaba menekül! Az egyetlen remeny csak az lehet, hogy az EU-ban eltöröltek a halalbüntetest, nem jarhat ugy, mint a Conducator...
Shikari
@teuton: Az úszást nem törölték el. Gyakorolj.:-))))))))
teuton
@Shikari: Ne aggodj, tudok! De te, kötellel a nyakodon a lampavason logva meg tudod tartani 1 napig a levegöt?
Shikari
@teuton: Óóóóóóóóó. Csak nem fenyegetőzöl? A libsik az ilyesmiért már perrel fenyegetőznek. Persze, csak ha nem ők csinálják! :-)))))))))))))))))))))))) Degenerált csürhe!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.