Össztűz alá került Donald Trump amerikai elnök demokrata párti képviselőknek címzett Twitter-bejegyzése miatt, amelyben felvetette, hogy egyes képviselőknek, akik bírálják az amerikai kormányt, vissza kellene menniük abba az országba, ahonnan származnak.

Trump célkeresztbe került egy beszólása miatt

Az elnök nem nevezte néven a mikroblog-bejegyzés címzettjeit, úgy fogalmazott: azoknak a "progresszív demokrata törvényhozó nőknek", akik "hangosan és rosszindulatúan" bírálják a kormányt, vissza kellene menniük azokba az országokba, amelyeknek "a kormányai katasztrofálisak, a világon a legrosszabbak, legkorruptabbak és alkalmatlanok, ha egyáltalán van működő kormányuk".

"Miért nem mennek vissza oda és segítenek a teljesen működésképtelen és bűnözéssel fertőzött vidékekre, ahonnan jöttek, és aztán majd visszatérve megmutatják nekünk, hogyan is kell ezt csinálni"

- tette fel a kérdést Trump.

Az elnök a Twitter-üzenetben megjegyezte: Nancy Pelosi demokrata párti házelnök biztosan nagyon örvendene, ha gyorsan sikerülne elrendezni az utazást.

Bár Trump nem nevezte néven a képviselőket, az amerikai sajtóban beazonosították, hogy arról a négy demokrata párti képviselőnőről van szó: a New York-i Alexandria Ocasio-Cortezről, a minnesotai Ilhan Omarról, Illinos állam képviselőjéről, Rashida Tlaibról és a massachusettsi Ayanna Pressley-ről. Valamennyien az Egyesült Államokban születtek, kivéve Ilhan Omart, aki Szomáliából menekültként érkezett 1992-ben az Egyesült Államokba. Ocasio-Cortez felmenői egyébként Puerto Ricóból származnak, Rashida Tlaib palesztin gyökerű, Pressley pedig afro-amerikai.

Nancy Pelosi "idegengyűlölő megjegyzésnek" minősítette Trump bejegyzéseit, amelyeknek szerinte "az ország megosztása" a céljuk. A házelnök úgy vélekedett, hogy Trump Tegyük ismét naggyá Amerikát gondolat jegyében meghirdetett elképzelése "mindig arról szólt, hogy tegyük ismét Amerikát fehér bőrűvé". Pelosi leszögezte: "a sokszínűségünkben rejlik erőnk és az egység a hatalmunk". Ocasio-Cortez szintén Twitteren közölte, hogy az Egyesült Államok "az az ország, amelyre valamennyien felesküdtünk".

Seth Mouton, massachusettsi demokrata párti képviselő "fehér nacionalizmusról" írt Twitter-bejegyzésében. Steve Cohen, szintén demokrata párti képviselő Tennessee államból pedig megjegyezte, hogy a négy képviselőnő "sokkal inkább amerikai, mint Trump feleségei közül kettő". Donald Trump első neje, Ivana cseh, míg jelenlegi – harmadik – felesége Melania szlovén születésű.

(MTI)

(Fotó: MTI/AP/Andrew Harnik)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Foxley
Ezek után nem mennek vussza sehova ès hagyjon bèkèn mindenkit.
RonaGyuri
Bornírt hazug arrogancia? Az, de ugyan már hol van ez Kövér Laca komcsizásához???
Jozefina
Ez elnök elment otthonról így vele együtt az esze is??!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.