A Barry hurrikán ugyan trópusi viharrá enyhült, de egyre nagyobb károkat okoz az Egyesült Államok déli tagállamaiban.

Egy nappal azután, hogy az 1-es erősségű hurrikánból trópusi viharrá szelídült Barry földet ért Louisiana partjainál, a ciklon az ország belseje felé mozog, rendkívül lassan, de életveszélyes állapotokat teremtve.

11 millió embert fenyeget áradás Amerikában, van ahol nem ajánlott kimenni az utcára sem

A meteorológusok megfogalmazása szerint a ciklon "lassabban halad, mint egy kerékpáros", és még mindig Louisiana állam fölött van, de rendkívüli esőt zúdít a korábbi esőzések miatt már víz alatt álló városokra. Louisianában és a többi tagállamban – Mississippiben, Alabamában és még a távolabbi texasi vidékeken is – becslések szerint 11 millió embert fenyeget áradás.

John Bel Edwards, louisianai kormányzó Twitteren figyelmeztette honfitársait arra, hogy ne menjenek ki az utcára, mert az áradat fertőző lehet. A louisianai New Orleans városát teljesen elöntötte a víz, egyes negyedeiben térdig érő áradat hömpölyög.

Közben vasárnap tornádókat jelentettek Louisianából, és tornádóriadót adtak ki Mississippiben, Alabamában és Arkansas államban. A meteorológusok mindazonáltal egybehangzóan azt állítják: a vihar enyhébb, mint arra számítottak, és várhatóan a Mississippi folyó szintje sem emelkedik meg olyan mértékben, hogy áttörje a gátakat.

(MTI)

(Fotó: MTI/AP/Matthew Hinton)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Már bocsánat de ilyen híreken csak röhögni lehet!
Több okból is. Semmivel nem lesz ettől nálunk olcsóbb a megélhetés, vagy elviselhetőbb a szélsőséges időjárás, vagy vigasztalóbb egy jégeső.
Másodsorban, mindig a nem szabályosan, vagy kellő körültekintés nélkül épített városrészeket önt el az özönvíz!
Nessy
Még szerencse, hogy nincs klímaváltozás. Lehet, hogy nem csak mi emberek vagyunk az okai, de azért hozzájárulunk.
Persze, nálunk is építenek méregdrága lakóparkot a Duna mellett árterületre, a kilátás miatt! Aztán mikor jön az árvíz, akkor jön a felháborodás az ott lakók részéről, és gát követelése, ami pl. volt,részben meg is van, csak mögöttük.
Azért annyi tisztesség van az emberben, hogy nem röhög, amikor elönti őket az ár.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.