Az Európai Parlament néppárti (EPP) képviselőcsoportja támogatja Ursula von der Leyen európai bizottsági elnökké választását – jelentette ki Manfred Weber, az Európai Néppárt EP-frakcióvezetője Strasbourgban az EP keddi plenáris ülésén, a Von der Leyennel folytatott EP-vitában.

Hangoztatta: azért támogatják a német jelölt megválasztását, mert a néppárt is az igazságos, modern és innovatív, biztonságos, széles látókörű és környezettudatos Európát képviseli, mint ő.

Közösen valósítjuk meg a jelölt ígéreteit

- fogalmazott.

Ezt mondta Weber a kulcsfontosságú szavazás előtt Ursula von der Leyenről

Az Európai Bizottság élére jelölt Ursula von der Leyen német védelmi miniszter és Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakcióvezetője az EPP-képviselőcsoport ülésén az Európai Parlamentben (EP) Strasbourgban 2019. július 15-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Weber előremutatónak nevezte Von der Leyen tervét arra, hogy az EP is jusson jogszabály-kezdeményezési jogkörhöz, valamint a csúcsjelölti rendszer tervezett továbbfejlesztését. Hozzátette: lejárt a háttérmegállapodások ideje.

Iratxe García Pérez, az EP szociáldemokrata frakciójának vezetője szerint a szocialisták később döntenek Von der Leyen támogatásáról.

Azt mondta: a jelöltnek még ki kellene fejtenie, hogyan kíván válaszolni az európaiak követeléseire, különös tekintettel a fiatalok munkanélküliségének problémáját érintőkre.

Dacian Ciolos, az Újítsuk meg Európát (RE) nevű, centrista-liberális frakció vezetője hangsúlyozta, a szavazók elvárják, hogy az unió habozás nélkül megvédje a jogállamiságot.

A liberális képviselőcsoport készen áll a jelölt támogatására – közölte a román képviselő.

Philippe Lamberts, a zöldpárti frakció társelnöke kijelentette, hogy képviselőcsoportja nem adja át az Európai Unió vezetését Von der Leyennek egy olyan időszakban, amikor "ég a közös ház, az éghajlat egyre rosszabb állapotban van, egyre mélyebbek a társadalmi különbségek, és az alapvető szabadságjogok és a jogállamiság helyzete is romlik".

Azonban ha a parlament megválasztja Von der Leyent, a zöldek támogatni fogják munkájában a bizottság elnökét.

Jörg Meuthen, az Alternatíva Németországnak (AfD) párt társelnöke bejelentette, hogy képviselőcsoportja – amely euroszkeptikus pártokból áll – a jelölt ellen szavaz, mivel alkalmatlannak látja a pozícióra, és Európáról alkotott elképzeléseit nem találja meggyőzőnek.

Raffaelle Fitto, az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) frakció vezetője a jogállamisági mechanizmussal kapcsolatos álláspontjának tisztázására kérte Ursula von der Leyent, ugyanis – mondta – a konzervatív képviselőcsoport nem ért egyet a bizottság által e téren eddig folytatott politikával.

Martin Schirdewan, a radikális baloldali frakció (GUE-NGL) elnöke a vitában kijelentette, hogy képviselőcsoportja nem támogatja Von der Leyen jelölését.

Az EU-tagországok vezetőiből álló Európai Tanács július elején tartott, háromnapos csúcsértekezletén döntött arról, hogy Ursula von der Leyent javasolja az Európai Bizottság elnöki posztjára. A jelöltet az Európai Parlament tagjai többségének kell megválasztania, erről az EP plénuma kedd délutáni ülésén tart szavazást.

A kulcsfontosságú szavazás a német jelöltről ma este 18 órakor kezdődik és titkos szavazással döntenek Ursula von der Leyenről, akinek legalább 374 támogató szavazatot kell gyűjtenie.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság (EB) elnöki posztjának várományosa, az európai jogállamiság védelmére és az EU menedékkérőkkel szembeni kötelességére hívta föl a figyelmet kedden első parlamenti beszédében.

Forrás: MTI, Portfolio

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Kérdés, hogy illik ebbe a képbe a bűnöző, jogállamot leépítő fidesz? Mi kell még Webernek, hogy kirúgja a fideszt a Néppártból?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tulipan
@durbincs: @durbincs: Narancsos seggnyaló, undorító, kocsonyás, vizelettel, sárgára vedelt bányaféreg, lator hulladék, Félfarok! Má az Echo Tv-ben is bemutattak! Na,,akkor Te vagy ugyebár már megint csak az 30IQ-s félvak-süket bányásnogár , aki Orbáncsocska vagy és, aki a sok vizelettel narancssárgára vedeled magad ? Te gusztustalan, romány hányadék, 1000 km-re tőlünk az egyik 1 Ploesti bányába zárva!, agyatlan bunkó,. nem is tudsz magyarul, az látszik!
kokopelli
@Jozefina: ...ne is említsd a "nazi bandát"! Az összes más pártokból leselejtezett álpolitikus
kínál "alternatívát" Németországnak!Munkarerülő degenerált "Wetterhahn-gang!"
tulipan
@durbincs: Narancsos seggnyaló, undorító, kocsonyás, vizelettel, sárgára vedelt bányaféreg, rongy, senkiházi, lator hulladék, Félfarok! Na,.szóval akkor Te vagy ITT, ugyebár már megint csak az 30IQ-s félvak-süket bányásnogár is, aki a sok vizelettel narancssárgára vedeled magad ? Te gusztustalan, romány, nyalolnc hányadék, 1000 km-re tőlünk az egyik 1 Ploesti bányába zárva!, agyatlan bunkó,. nem is tudsz magyarul, az jól látszik is!
kokopelli
@durbincs: ...kérdezd meg a "szülédet" te félresikerült,irígy röfnélküli!!! (;-))))))))))))))
...ő magáraenged téged biztos!)
advocat
Hazudnak. Kell a jó kis uniós fizetés. A 7 gyereket el kell tartani?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.