Önálló alkotmánybíróság sincs, helyette van egy parlament által ellenőrzött alkotmányügyi bizottság.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
gátlástalan hazug retardált barmok!
a derék cenzor ezeket a baromságokat bezzeg nyomatja! =))
Eladott Ország
És Varga Judit hangsúlyozta, hogy az "uniós alapértékek és a jogállamiság hazánk számára is nagyon lényegesek." Most mondjam vagy mutassam. Gondba kerülhet a magyar kormány és vele az ország is, hiszen az EU soros elnöke – Románia – július elsejével átadta a stafétabotot Finnországnak. Ez már csak azért is jelenthet problémát Orbánéknak, mert az északi demokráciák arról híresek, hogy azok egyrészt valóban demokráciák, másrészt pedig működnek. Ez Orbán számára vélhetően teljességgel elképzelhetetlen, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a finnek tervei között szerepel, hogy az uniós támogatások kifizetését a jogállamiság tiszteletben tartásához kötnék. Ez pedig, mint tudjuk, nem a fidesz erőssége, hiszen jogállam ma Magyarországon már nincs, a köztársaság elnevezéssel együtt búcsút intettünk neki közösen.
Persze az világos,hogy Magyarországon demokrácia van.Népi demokrácia. Hogy mi a különbség a demokrácia és a népi demokrácia között? A fiatalabbak kedvéért elmondom: a különbség annyi, mint a zubbony és a kényszerzubbony között. Durvább példázattal szólva, mint a baszás és a kibaszás között.(bocs)
Aki Én
HAZUGSÁG!!! De ha igaz is lenne, Finnországot nem korrupt bűnözők vezetik, akik a jogállamiság leépítésén dolgoznak.

,,A finn jogrend a svéd jogon alapul, és nagyon hasonló a többi északi állam jogához. A finn alkotmány szerint az igazságszolgáltatás a független bíróságok gyakorolják. A bírákat a köztársasági elnök nevezi ki. Adminisztratív jogsértések esetében az állampolgároknak joguk van az országgyűlés ombudsmanjához fordulni.

Az igazságszolgáltatás intézményei:

"Kerületi bíróságok": büntetőügyekkel, polgári ügyekkel és kérelmekkel foglalkoznak.
"Fellebbviteli bíróságok:" a kerületi bíróságok ítéletei ellen benyújtott fellebbezéseket tárgyalják. A Helsinki Fellebbviteli Bíróság elsőfokú bíróságként jár el egyebek között a nemzetközi családjogot érintő ügyekben.
"Legfelsőbb Bíróság": legfontosabb feladata a jogalkalmazásra vonatkozóan előzetes döntések meghozatala, valamint iránymutatások nyújtása.
"Piaci Bíróság": a közbeszerzésekkel, versenykorlátozásokkal és kereskedelmi magatartással kapcsolatos ügyeket tárgyalja.
"Munkaügyi Bíróság": kollektív szerződésekkel és a közszolgálati munkaszerződésekkel kapcsolatos jogvitákat tárgyalja. Az egyéni munkáltatók és a munkavállalók közötti jogviták nem tartoznak a hatáskörébe.
"Biztosítási Bíróság": nyugdíjakat és jóléti támogatásokat érintő ügyekkel foglalkozik."
Eladott Ország
Mit keres a közpénzszolgálati állami hírügynökség hírfolyamában az Origo, a Pesti Srácok, a Magyar Nemzet (korábban Magyar Idők), vagy a 888 tetszőleges tényfeltárása. Igen, ezek lettek az országos jelentőségű objektív tájékoztatás zászlóshajói. Ezért kell közpénzből fenntartani a közszolgálatot, hogy az hiteles hírforrásként tekintsen a Habony művek revolvermédiájára. Itt tartunk, ezt kell zabálni. A hiteles, objektív tájékoztatás helyett marad az arrogancia, a szennylapokat megszégyenítő stílusban előadott mocskolódás, a csilliárdnyi közpénzből eltartott, nem a közvéleményt, hanem a hatalmi érdekeket maradéktalanul kiszolgáló cseléd-mentalitás.
kokopelli
@RonaGyuri: ..az a lényeg,hogy M.o.-n van! (?)
@Aki Én: ..nem minegy,hogy más a "felállás",mint a világ legdemokratikusabb orbánvezette
Kánaán-jában?
kereső
@Eladott Ország: most esett le, hogy miért is az origo "iromány"! Hát az elnökség miatt- ellenség, tehát támadni,hazudni, besározni, a magunk szintére lehúzni. No hiszen a magyar "alkotmánybiróság"-gal , meg aitéleteivel az ország kitörölheti a sej-haját. Annyit ér. Különben meg nincs is alkotmányunk.Van egy egypárti( de ha szorosan veszem,amit TGM irt!), akkor van egy egyszemélyes orbáni alaptörvényünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.