Ügyet­len hi­va­tal­no­kok rosszul rög­zí­tet­ték az ada­to­kat a ter­ro­riz­mus el­leni küz­de­lem pa­rancs­noki adat­bá­zi­sába, de vol­tak olyan ügyek is, ame­lye­ket még meg sem vizs­gál­tak. Egy évvel a londoni és a manchesteri terrortámadások után, amelyekben 36 brit állampolgár veszítette el az életét, a terrorizmus elleni küzdelem parancsnoki adatbázisából tavaly egyszerűen eltűnt 144 már dokumentált potenciális terrorista ujjlenyomata, illetve DNS-mintája. Közülük 19-en különösen veszélyesek a nemzetbiztonságra. A megdöbbentő és sokakat felháborító ügyről készült egy 141 oldalas jelentés, amely szerint informatikai, eljárási és kezelési hibák okozták az adatok elveszítését. A belső elhárítás (MI5) ezt és magát a jelenlegi veszélyszintet is súlyosnak tartja. A jelentésből kiderült, hogy már 2017-ben is elveszett a számítógépes nyilvántartásból 13 személy ujjlenyomata, de azt akkor "haladásnak" könyvelték el a korábbi évekhez képest. Az adatok elveszítéséhez is hozzájárult,...

Forrás: ripost.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
ez várható volt...talán egy régóta beépült terrorista simán lenyúlta a sok hülye brit orra elől...most ehetik, amit főztek.

a másik variáció, hogy jó pénzért "el lett adva"
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
ez várható volt...talán egy régóta beépült terrorista simán lenyúlta a sok hülye brit orra elől...most ehetik, amit főztek.

a másik variáció, hogy jó pénzért "el lett adva"
Eriksson
Ügyetlen hivatalnokok? Példás büntetést akasztanék a nyakukba.
Eriksson
@durbincs: Golyót a terrorizmus elősegítőinek, nem zabostarisznyát. Mindnek.
F_Viktor
Nagy ügy, nehéz lesz überelni, a BRFK elvesztett teljes állománytábláját. :-)))
Jozefina
Érdekes, hogy a "hírt" sehol másutt nem lehet olvasni!!! kamu híradó, riogatás, félelemkeltés!!!???
jesz
@durbincs: figyu aranyom! engem ne baszogass, vedd be a gyógyszered, aztán pihengess a parkban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.