Betartatná a jogállamiságot, de figyelembe venné a tagállamok érveit is.

Ezt tenné Magyarországgal Brüsszel új vezetője

„Sokkal árnyaltabb megközelítésre van szükség az Európai Unióban az olyan tagállamokkal szemben, mint Lengyelország és Magyarország” – mondta a TheGuardian című lapnak adott interjújában Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság kedden megválasztott elnöke.

A német politikus már az Európai Parlament előtt elmondott beszédében is utalt rá, hogy a jogállamiság kérdésében nem köt kompromisszumot, és egyébként ezt várja tőle több őt támogató képviselőcsoport is. Von der Leyen pontos részletekről ugyan nem beszélt, de egy új mechanizmust szeretne felállítani, amivel folyamatosan lehet monitorozni a tagállamokat. (Hasonló eszközöket erősített meg tegnap az Európai Bizottság.)

Az interjúból ugyanakkor az is kiderült, hogy a bizottsági elnök nem akarja figyelmen kívül hagyni az eljárás alatt álló tagállamok érveit sem.

„Úgy gondolom, őket is tisztességesen meg kell hallgatnunk. A lengyelek például indokoltan hivatkoznak arra, hogy másfélmillió embert fogadtak be Ukrajnából, egy olyan országból, mely évek óta egy hibrid háború helyszíne, melyben emberek halnak meg. Ezt nem szabad figyelmen kívül hagynunk” – mondta.

Von der Leyen azt is hangsúlyozta, hogy a kvótarendszer mellett érvelő országok már dolgoznak a megoldásokon. Ugyanakkor nyilvánvalóvá tette, hogy minden tagállamnak szerepet kell vállalnia a szolidaritásból valamilyen módon.

fotó: MTI

Forrás: hvg.hu

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
"A német politikus már az Európai Parlament előtt elmondott beszédében is utalt rá, hogy a jogállamiság kérdésében nem köt kompromisszumot"

Mivel jogállamiság nálunk nincs ez finom a szólva nem éppen Viktor győzelmi beszéde volt. Mihez kezd most a kis disznóöltönyében, ha nincs pénz, nincs széna kisvasútkájába. A gerinctelen kiskirályai másnap asztalt borítanak, ha elfogy vagy felügyelt lesz az EU-s pénz. Sok gyógyszer fog itt elfogyni hamarosan..:)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
csak a rend kedvéért; egyértelműen érvekről beszélt és nem bugyuta handabandázásról!!! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: egyébként a cikk nagyon másról szól, mint az a kivonat, amit ideraktatok!! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: ráadásul ez az egséz a migráncs-keelésre vonatkjozik és így szól:
“I think we have to properly listen to the arguments. For example, the Poles make the justified point that they have taken in 1.5 million people from the Ukraine – a country that has for years been the site of a hybrid war in which people are still dying. We must not ignore that.
advocat
Merkelék szóltak neki. Gondolom, mert az eddigi tevékenységük is csak a választások előtt mutatott valamit. Megválasztották, most már kimutatják... És csak két magyar szavazott ellene, de ha minden "ellenzéki"? No. Erről ennyit.
Borsodi
A gatya tele lesz nem sokára,kezdődik az Orbán hadjárata,mert a fidesznek senki se jó, úgy kell lennie ahogy Orbán elképzelni. Reméljük,hogy emberére talált és egy nő miatt mehet a levesbe.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.