A kormányzat megállapodott a kongresszus demokrata vezetőivel az államadósság maximális mértékéről – jelentette be Twitteren Donald Trump amerikai elnök hétfő este.

Trump: megállapodtak az államadósság mértékéről a demokrata párt vezetőivel

A megállapodás értelmében az államadósság plafonja 22 ezer milliárd dollár lehet, ami azt jelenti, hogy a képviselőház lehetővé teszi a kormányzatnak a szövetségi kiadások növelését.

Az egyezményt Nancy Pelosi demokrata párti házelnök és Steven Mnuchin pénzügyminiszter dolgozta ki, és 2021-re is érvényes, vagyis az államadósság mértéke már csak a következő elnökválasztás után kerülhet ismét napirendre.

Nancy Pelosi és a szenátus demokrata párti frakciójának vezetője, Chuck Schumer hétfőn este közös közleményt adott ki, amelyben leszögezték: a megállapodás "véglegesen" megszüntette a költségvetés zárolásának, vagy a költségvetési kiadások megnyirbálásának régóta folytatott gyakorlatát.

Pelosi és Schumer hangsúlyozta: a megállapodás "erősíti majd nemzetbiztonságunkat és lehetővé teszi a beruházást a középosztály számára fontos dolgokba, segítve az egészségügyet, a pénzügyi biztonságot és az amerikai nép jólétét".

A megállapodást várhatóan a kongresszus mindkét háza – a képviselőház és a szenátus is – megszavazza.

Twitter-bejegyzésében Donald Trump "igazi kompromisszumnak" minősítette a megállapodást, amely szerinte "óriási győzelem nagyszerű hadseregünknek és a veteránoknak" is.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Csak porhintés ez a kemény tárgyalás az államadósságról...nincs az a földi hatalom, (és nem is lesz) aki az USÁ-t elszámoltatná, vagy megdorgálná hogy: -Öcsisajt! ..fogd vissza magad irgum-burgum, mert ha nem akkor rápacsálsz...

Mindenesetre a választók gyönyörűen beszopják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.