Egyetértés volt Orbán Viktor kormányfő és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság új elnöke között csütörtökön arról, hogy az uniónak új kezdetre és pragmatikus megoldásokra van szüksége a migráció kérdésében – írta maga Ursula von der Leyen a találkozó után a Twitteren közzétett üzenetében.

Von der Leyen Orbánnak: a jogállamiság elengedhetetlen

A bizottság elnöke közölte: jót beszélgetett politikai irányelveiről a magyar miniszterelnökkel. A találkozón beszéltek az unió versenyképességéről, és egyetértettek abban, hogy az uniós intézményeket közelebb kell vinni a tagállamokhoz.

Twitter-üzenetében Ursula von der Leyen megjegyezte: a jogállamiság elengedhetetlen és mindenkire vonatkoznia kell. A bizottság elnöke kiemelte azt is, hogy erős védelmi unióra lenne szükség.

Kép és szöveg: MTI

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
@verőce21: Már nem érdekli őket a magyar válasz, a hazugság, vagy a pávatánc, innentől vizsgálják a magyar jogállamiságot!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
"A jogállamiság elengedhetetlen!" - majd az új Igazságügyminiszter Asszony szerényen megválaszolja neki!
F_Viktor
@verőce21: Már nem érdekli őket a magyar válasz, a hazugság, vagy a pávatánc, innentől vizsgálják a magyar jogállamiságot!
csak úgy....
@verőce21: rettentö hülye az a valaki vagy azok a valakik,akik azt hiszik,hogy európában a magyarokon kívül csupa oktondi pocok lébecol és,hogy a magyarok szarták valamikor a spanyolviaszt! :) önbizalom OK,de kár volna túlzásba vinni ...
Rockxy
annyiracikimán, hogy senki nem áll mán szóba a zorbánnal.
ez mán a vég.
elszigetelethetetlenségeskedéseikért még ráfáznak a fideszosok.
Nessy
Miután még az igazságügyi miniszter sem tudja kis hazánkban a jogállamiságot definiálni, mit lehet várni a miniszterelnöktől? A hívekről meg már ne is beszéljünk!
man at work
"a jogállamiság elengedhetetlen"

Ez nem igaz. Orbán már elengedte.
"Engedd el." - tanácsolta a gratzi pszichológus Orbánnak.
És Orbán elengedte.
nezelodo
@Nessy: Aki a jogállamiságot firtatja, megy a lecsóba, (egyenlőre Brüsszelbe). Az új miniszterrel úgy tűnik nem lesz ilyen gond, alighanem ő bepárásodott szemmel végrehajtja Orbán minden óhaját. Bár anno Navracsicsról sem gondoltam hogy szembe megy Orbánnal egy idő után, mert még emlékszem egy kemény megyei művelődési osztályvezetőre, akinek a nevének hallatán még az intézmény portásának a kutyája is vigyázzba vágta magát, a név pedig így hangzott, Navracsics elvtárs, a felmenője a száműzöttnek. Innentől természetesen szép beismerés, hogy posványoson még mindig a kommunizmus felszámolása a téma, de nem látom megvalósíthatónak, hiszen ezek ugyanazok.
RonaGyuri
végignéztem az MTI-s híreket; a szokott hazudozás mellett egy igencsak érdekes részletre bukkantam; nem beszél arról, hogy hol volt a találkozó!!! Sőt a megfogalmazásból nem derült ki, hogy Őfeneségét raportra rendelték! =))
Desischado
Jogállamiság orbanisztánban?! Hol él Ursula Von der Leyen?! A holdon, hogy hisz ennek a hazug féregnek?!
RonaGyuri
@RonaGyuri: Nagy ködös hablatyolás,

de elérte a célját, mert a lényeg elsikkadt, legalább is az MTI mentén igazodó matyar médiában

Se tájékoztató, se közös nyilatkozat, még csak egy sajtáj sem az új EB főnök és a népünk szemefénye közötti megbeszélésről. Sőt azok számára, akik a derék MTI-től értesültek közvetlenül vagy közvetve az sem derült ki, hogy hol volt a megbeszélés, ráadásul a megfogalmazások méh azt is támogatták, hogy a hegy jött Mohamedhez. Pedig csak annyi történt, hogy Őfeneségét a szőnyeg szélére rendelték és ott – pát udvarias, biztató mondat mellett helyre tették: jogállam kérdésben nincs pardon! =))
reagens
Teljesen igaza van. Itt a jogállamban nem hazudja el a rendőrség a nemi erőszakokat és nem kap felmentést egy gyilkos mert drogozott. Jó lenne ha a németeknél és a franciáknál végre a jogállam megvalósulna.
reagens
@verőce21: Hol van ez meg a tények tükrében nyuvaton? Tanulhatnának Magyarországþól.
Cincinntatus
www.krone.at...
"A jövőbeni EU biztos főnöknő hozzátette: „Mindannyiunknak meg kell tanulnunk, hogy a jogállamiság mindig a célunk, de senki sem tökéletes.”

Kitért arra, hogy éppen ezért minden tagállam rendszeres monitorozását javasolja, elkerülendő, hogy az a benyomás alakuljon ki, hogy Európa egyik része folyton bírálja Európa másik részét.
Jozefina
A kolostorban most lehet értelmezni, (ha van mivel) Leyen néhány mondatát!!!
Nessy
@RonaGyuri: Erős európai védelem. Nem "nemzetállamok", meg baromfiudvar kerítés. Anno az egyik főnökömnek volt a kedvenc bejelentése értekezleten: a problémát horizontálisan és vertikálisan kell kezelni. Azaz, utasítás szerint!
reagens
Nézzük már ezt a jogállamiságot!
Kétségtelen, hogy a megválasztott Parlament hozza a törvényeket, amelyek betartatása a rendőrség és a bíróság feladata. Talán valamelyik nem létezik Magyarországon? Valamelyik nem végzi a dolgát?

Nálunk nincsenek tömegtüntetések a kormány ellen. Nem mentenek fel senkit, mert drogosan gyilkolt. Bátran lehet az Eu bíróságaihoz fordulni, ha a hazai kereteket kimeríti valaki.
Milyen jogállamiságot is hiányol az ellenzék?
Ludas Matyi
@F_Viktor: semmi baja nem lesz az Orban elvtarsotoknak, mert Ursula von der Leyen most utalt at 250 MLLIO EUROT a fia cegenek tanacsadas cimen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.