A rögös túró hagyományos különleges termék védettséget kapott az Európai Bizottságtól. Ennek örömére íme egy remek, hagyományos túrógombóc recept! Az eredetvédettséget csak olyan termék kaphatja meg, amely összetételében vagy előállítási módjában hagyományos. Márpedig a rögös túró ilyen! Mi is az a rögös túró? Kellemesen savanyú, aromás illatú, üdén friss és zamatos ízű, laza rögökbe összeálló, kelvirágra emlékeztető halmazokból álló friss sajt. A rögös túró a magyar konyha egyik kedvenc alapanyaga, számos hagyományos étel csak a magyar gasztronómia hagyományos alapanyagának számító termékből készíthető el. Sokféle ételben használják, például az eredeti Rákóczi-lepény összetevője, de túrós palacsinta, túróslepény, túrótorta, túrósrétes, túróslepény, túrógombóc, körözött, túrós csusza, túróspogácsa készítésénél is kiváló alapanyag.

Forrás: gondola.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
@durbincs: a túrót hungarikum a túró. Cottage cheese, kwark stb néven ismert és kevésbé rögös, mint a magyar. Nekünk nem elég a rögös út, a túróból is a rögös, darabos kell.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Commenter
@durbincs: a túrót hungarikum a túró. Cottage cheese, kwark stb néven ismert és kevésbé rögös, mint a magyar. Nekünk nem elég a rögös út, a túróból is a rögös, darabos kell.
Sámannus
Úgy jól laktam túróval, hogy nem bírok a fúróval. Mondá az úszó Koreában.
Sámannus
@Mirabilis: Létezik bizony ifjabb koromban rendszeresen fogyasztottam is. A mondás is régi amit az úszóknak tituláltam.
jesz
a rögös túró az egyik legegyszerűbb, otthon is elkészíthető túró...egy kicsit fojt, de ízesítve nem annyira...például kiváló körözöttet készítek belőle juhtúróval, snidlingel bolondítval

Sajnos befürödtünk a túróval a világ legnagyobb piacán...hosszú évekkel ezelőtt azt hitte néhány hazánkfia, hogy a "túró rudi"- val Magyarország megcsinálja a szerencséjét Kínában...hát nem csinálta meg...mert nem gondoltak arra, hogy a kínaiak nem fogyasztanak tejet(a piackutatók lukra futottak)...talán pár tízmillió ember, ami valljuk be, nagyon kevés a nagy kaszáláshoz...gondolták, ha a Coca Cola halálra kaszálta magát Kínában, akkor a "túró rudival" pont így kaszál a magyar tejipar. Az evolúció jól kibaszott a kínaiakkal.. a gyomruk ugyanis képtelen a (tehén)tej feldolgozására...fosat..

így jártunk...

:-(
Sámannus
@Mirabilis: Bár a halfarok agya is túró, ettől még van ilyen. Sokan talán még a tarhonyát is gabonafélének hiszik, a túró is kiesik kereskedő lánc elején a látókörünkből, ezért a fogyasztó csak kész termékekben már fel sem ismeri.
emerencia
Gyerekkoromban egy néni hozott nekünk rendszeresen tejet a tanyáról. Nagyon egyszerűen, otthon előállított aludttej és túró készült belőle mígnem egyszer majdnem elveszítettem nyolcévesen az édesapámat mert Szalamon Ella néni beköltözött a házi nyerstejbe. Azóta csak bolti tejtermékeket fogyasztunk. A túró egy könnyen, gyorsan, olcsón előállítható tejtermék, nagy segítség pl. a fogyókúrában. Anno a szegényebbek eledele volt. Ez az egész hókuszpókusz körülötte arra megy ki, hogy még jobban lehessen emelni az árát. Aztán majd jön a sírás, rívás, hogy a magyar inkább eszik megfizethető áron klf. nemesebb külföldi sajtokat mint a méregdrágán reklámozott hagyományos magyar túrót...
tulipan
@durbincs: A romániai Ploesti bányekecójába postázzák, a szaros nyelvű aktecentusos, ballonkabát nyitogató, vizeletes félfaroknak, a seggnyalásért kiutalt narancsos dijjazását!
csak úgy....
@durbincs: ez a túró, csak annyira rögös mint a te gyerekkorod...
kokopelli
@Mirabilis: asztat gondúta a ploesti degenerált,hogy "rögös volt a túró útja",ameddig ő végre kapott belőle!
...már lehetett vagy 20 éves,plusz amit Romániában töltött! a 0,5IQ-s! igen 0,5!
csak úgy....
@durbincs: te, egy átlagon aluli bolsi voltál,fideszesnek sem vagy különb...
húgy és vizeletügyi államtitkáruk még nincs ,a tehetséged adott...
tulipan
@kokopelli: Valami ilyesmi lehetett ennek a szaros nyelvű Félfaroknak! :D
csipetke
Becarás! Megsütötte a nap durbincsot?Ilyen cikket küld be,amiben se Soros,se migráncs,se melegek,se meleg migráncsok?
Ez már itt a vég...
tulipan
@durbincs: No, akkor lássuk az aktuális idézeidet, te a szaros nyelvű Félfarok, onnan a román Ploesti, denevérszaros- véres-húgyos bányakecód mélyéről! azt nehogy attól a nagy erőlkődéstől már megint -véreset vizeljél má' ? amiota a röföd már 1 nagy nulla-arcoddal pótolnád ? de nem tudod azt sem, hogy az nem nemi szerv - bányás bedestojás ? mégjó hogy igazán egy nagy román vagy nem is magyar ?
tulipan
Na te, pisis köcsög @durbincs: No, akkor lássuk az aktuális idézeidet, te a szaros nyelvű Félfarok, onnan a román Ploesti, denevérszaros- véres-húgyos bányakecód mélyéről! azt nehogy attól a nagy erőlkődéstől már megint -véreset vizeljél má' ? nevelt TÉGED egyáltalán az a gyökér , az anyád ? primitivo-bunkofalvi ? amiota a röföd már 1 nagy nulla-arcoddal pótolnád ? de nem tudod azt sem, hogy az nem nemi szerv - bányás bedestojás ? még jó hogy igazán egy nagy román vagy nem is tudhatod, mi is magyar? Szóval előkapartak, klónzombi ? azt csak a-gilisztákat számolgattad csak, 20 évig ? abban a 2 bytes rendszerben ? te sötét bányápocok ?azt mond má', beteg - vagy csak 1 bujkáló nyálas langyi ? Te m 1 szerencsétlen nyomi nyáladzó -aki itt éli ki társadalmi elszigeteltségét ? te reped agyú, rettenet nagybeteg vagy, ugye? azt hány kilot fogytáé már attól a rengeteg lóganyéókádástól ? 2hetesidekapart lévén, rettenet bőlcsnek képzeled magad álmaidban ? mert eszed, az + rettenet nincs ? Ja, hogy te vagy 1 a sok narancsos köcsög langyi közül, Te, mint a mint coca colás, elhiresült, langyi narancsos lobbista ? Ámde, hiába kényszervizelsz körbe mindent, mint az állatok, mert a vizelet semiképen nem okosít? téged, agyatlan csürhét, különösen nem?: csak neked és a prostiknak vannak ilyen hülye kérdéseik? te fing ugor? a cocát próbáltad? az jó boldognak-boldogtalannak? te röffös-röftelen ?ákkcentusos kényszervizelő. oszt mond csak, a narancsos szaros haverjaid, má' sorban mind a szádba vizelnek?
tulipan
@rongy:@Durbincs: NA TE, tökkelütött, szaros-húgyos narancsos, ploesti bányakecós, román seggnyaló náci FÉLFAROK ! Szóval, TE is langyi VAGY? AKKOR hát, már senkibe nem lehet MEGbizni, Te bepörgott agyú senkiházi! Há', bizony kel ám, az a sok a narancsos-fidessznyik ingyenélő, a Párduc meg má nincs ki vezesse ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.