Két nap alatt három embert harapott meg cápa a floridai Volusia megyében lévő New Smyrna strand partjainál – adta hírül a CNN hírtelevízió.

Egy 20 éves szörfözőt a lábán és csuklóján harapott meg a tengeri ragadozó szombaton, az áldozatot nem életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba – közölte hétfőn a megye standjainak biztonságáért felelős szolgálat.

Fél órával később egy 21 éves szörföst ért cápatámadás, a jobb lábán lévő sérülést a helyszínen látták el. Másnap a térdig érő vízben álló 51 éves férfit harapott meg egy mintegy 1,2 méteres cápa. A férfi a másik lábával egy nagyot rúgott az állatba, amely elúszott.

A térségben lévő mólónál rengeteg hal gyűlik össze és a cápák követik őket

- mondta Gavin Naylor, a Floridai Természettörténeti Múzeum cápakutató programjának igazgatója.

Ha szörfözni akarsz és ezen a helyen teszed, nagyon valószínű, hogy találkozol cápával. A szörfösök tudják ezt. Rendszeresen bejelentik, ha a térségben cápát látnak. Ez lehet, hogy újdonság a nem szörfözőknek, de a tudósok és szörfösök körében közismert

- tette hozzá.

Naylor szerint feketevégű cápa, fonócápa és fiatal homokpadi cápa rendszeresen megfordul a térségben, ahol lehet látni tigriscápát és pörölycápaféléket is. Sokak meglepetésére a nagyobb testű ragadózók is kiúsznak a sekély vízbe – mondta.

A cápatámadások nemzetközi adatbázisa szerint Volusia megyében 1882 óta 303 cápatámadást jegyeztek fel, a legtöbbet az Egyesült Államokban. Utána következik a szintén floridai Brevard megye 147 támadással.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Megérezték a cápák, hogy a Timike is odakészül? Hát igen, ennyit a tudatalattiról...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.