Rövid betegeskedés után, hétfőn este, 88 éves korában elhunyt Toni Morrison.

Gyászol a világ: meghalt egy Nobel-díjas

Az írónő halálhírét családja, és kiadója erősítette meg. Szerettei így nyilatkoztak Morrison távozásáról:

"Bár elvesztése hatalmas hiányt jelent számunkra, hálásak vagyunk, hogy ilyen hosszú és jó élete volt. Mindenkinek, aki szerette, szeretnénk megköszönni a megannyi támogatást ezekben a nehéz időkben, de arra kérünk mindenkit, hogy hagyják a családot békében gyászolni"

Toni Morrison eredetileg Chloe Ardella Wofford néven látta meg a napvilágot. Elsöprő sikerei előtt, 19 éven át a Random House kiadó szerkesztőjeként, rengeteg fekete írónak biztosított megjelenési lehetőséget. Legismertebb regényéért, A kedves (Beloved) című alkotásért, Pulitzer-díjat kapott.

1993-ban, az első fekete nőként nyerte el az irodalmi Nobel-díjat, sikerei azonban közel sem itt értek véget. 1996-ban megkapta az amerikai állam legmagasabb humántudományos kitüntetését, 2012-ben pedig, az Egyesült Államok akkori elnöke, Barack Obama tüntette ki a Szabadság-medállal.

Forrás: Blikk

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tulipan
@Szeparepa2: Tök igazad van!! Azért annyi megengedsz ugye, hogy sajnáljam, egy általam szeretett AKÁRHÁNY ÉVES ember ELVESZTÉSÉT? Kivéve persze, ha az élet, NEKI magának, már csak kínszenvedés lehetett!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.