Az új rendelet ideiglenes, ami azt jelenti, hogy azonnal hatályba lép.

Jair Bolsonaro brazil elnök kiadott kedden egy rendeletet, amellyel – ha a parlament véglegesíti – megfosztja jövedelme egy részétől az írott sajtót.

Rendeletéről először azt mondta az elnök, hogy

így akarja megbosszulni a sajtó részéről őt érő támadásokat, később viszont azt állította, hogy nincs szó bosszúról.

A rendelet felmenti a tőzsdei cégeket azon kötelezettségük alól, hogy pénzügyi eredményeiket megvásárolt reklámhelyen az írott sajtóban közöljék. A cégek által erre a célra megvásárolt reklámhelyek rendszeresen sok oldalt elfoglalnak a lapokban, és ez jelentős bevételt hoz a médiának.

Ezután csak a hivatalos közlönyben és a tőzsdefelügyelet honlapján térítésmentesen kellene megjelentetniük pénzügyi eredményüket.

A rendelet ideiglenes, ami azt jelenti, hogy azonnal hatályba lép, de csak akkor válik véglegessé, ha a parlament jóváhagyja.

Bosszút áll a sajtón a brazil elnök

Elnökké választottak annak ellenére, hogy szinte az egész brazil média támadott engem, rasszistának, fasisztának bélyegzett. Ezzel a rendelettel most megfizettem nekik

– jelentette ki az elnök egy üzem felavatásán mondott beszédében. Miután e mondataival felháborodást váltott ki sokakban, azt mondta: nincs szó bosszúról a sajtó ellen.

Beszédében Bolsonaro főleg a Valor Economico című gazdasági napilapot támadta.

Remélem, túléli a lap az intézkedést

– jegyezte meg gúnyosan. Az elnök azzal vádolja az újságot, hogy támadta őt a választási kampánya idején, miután két interjút is adott neki. A Valor Economico azonban azt állítja, hogy a kampány idején egyetlen interjút sem csinált Bolsonaróval.

Cikk- és címlapkép: AFP

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
A Mi Vezérünk is minden agymenése magyarázkodásához keres egy, ugyan odanemillő, de hasonló című passzust.
Hát, csak óvatosan, mert ezzel a sajtó (nem a baráti popótisztító rész) további megregulázására alkalmas lehetőséget találhat itthon is..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.