Joseph Maguire, az Országos Terrorelhárítási Központ igazgatója az új jelölt az Egyesült Államok valamennyi hírszerző ügynökségét összefogó Országos Hírszerzési Igazgatóság (DNI) élére – jelentette be csütörtökön este Twitteren Donald Trump amerikai elnök.

Donald Trump a terrorelhárítási központ igazgatóját jelöli a csúcshírszerzés élére

A 67 éves Maguire augusztus 15-től látja el az ügyvezető igazgatói posztot, amikor Dan Coats, a DNI eddigi vezetője távozik. Trump egyúttal bejelentette azt is, hogy Coats helyettese, Sue Gordon – Coatsszal együtt – szintén távozik a hírszerzés csúcsszervezetétől.

Maguire admirális hosszú és méltóságteljes karriert tudhat magáénak, miután 2010-ben visszavonult. Minden szinten volt parancsnok, beleértve a haditengerészet különleges háborús parancsnokságát. Szolgált a Harvard Egyetem nemzetbiztonsági kutatójaként is. Nincs kétségem, hogy kiváló munkát végez majd

- írta mikroblogjában az elnök.

Miután néhány héttel ezelőtt Dan Coats bejelentette távozását, Donald Trump John Ratcliffe texasi republikánus képviselőt jelölte a DNI igazgatójának. A politikus azonban a sajtó támadásainak kereszttüzébe került – a többi között azért, mert életrajzát megszépítette –, ezért öt nappal a jelölés után visszalépett.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.