ODA A JAPÁN - MAGYAR KÖZÖS HATÁRRÓL Teller Edét, Szilárd Leót és társaikat Amerikában csak marslakókként emlegették, erre a tudósok persze alaposan rá is játszottak, miközben mellesleg megmentették a világot. Vagy végveszélybe sodorták, nézőpont kérdése. Az atombomba fejlesztésén munkálkodó magyar tudósokról annak idején elterjedt az USA-ban, hogy valójában nem is a Földről származnak, hanem marslakók. A pletykának alapja is volt, hiszen fura nyelven beszéltek, fura nevük is volt (Neumann Jánost, angolosan John von Neumannt a barátai Jancsinak hívták, ami egyértelműen bizonyítja, hogy marslakó volt), ráadásul Teller Ede monogramja is az volt, hogy E. T., vagyis földönkívüli. Erre a tudós rendkívül büszke is volt, de a többiek is partnerek voltak benne, visszatérő poén volt a legenda többszöri megerősítése

Forrás: qubit.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
a szokásos évforduló egy különös megemlékezése!

Az anekdota piszkos disznóról így külön pikantériát kapott! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: Az anekdota a piszkos disznóról így pikáns felhangot kapott

A szokásos Hirosima megemlékezések egy különös fajtája az index.hu-n

A portál „A MAGYAR MARSLAKÓK, AKIK VAGY MEGMENTETTÉK, VAGY VÉGVESZÉLYBE SODORTÁK A VILÁGOT” címmel adott közre egy hosszú cikket „az atombomba fejlesztésén munkálkodó magyar tudósokról ”. A cikk by the way felemlíti, hogy ezek a magyar tudósok – ahogy a magyar Nobel-díjasok legtöbbje – származási okokból menekült az USA-ba.
Ha ezt figyelembe vesszük az ismert anekdota arról, hogy munkanyelv a magyar, legalább is veszekedéseknél, s hogy a „piszkos disznó” jelző mennyire sértő volt, ad némi pikantériát! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: bocs a cikket a 444.hu-n olvastam

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.