A kormány nagy hangsúlyt fektet a diaszpórában élő magyar közösségekre, amelyekre mára erőforrásként tekint. A diaszpórában élő közösségeket célzó számos program közül kiemelten fontos az oktatás támogatása, hiszen a felnövekvő generáció jelenti a mindenkori magyarság jövőjét. Dr. Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztos szombaton a svédországi Hälleberga városában magyar kormánytámogatással megvásárolt és felújított Ifjúsági Központban járt. Az intézményben idén 23. alkalommal rendezték meg a Kék virág magyar anyanyelvi tábort.

(Forrás: os.mti.hu, RonaGyuri által)

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@RonaGyuri: Gyurikam Draga! Neked meseljek? Akinek affinitasa van a magyar gyokereihez, az szepen koltozzon haza, eljen otthion, tanuljon a MOSTANI, MAGYARORSzAGI tanrend szerinti tortenelmet, gazdasagfoldrajzot, satobbit.
Meg fog lepodni , hogy most tanulhat a horthy korszak zsidovedo politikajarol (mert orban szerint horthy az volt, a zsidotorvenyekhez semmi koze sem volt, ugye)holott lehet, hogy o eppen a zsido menekult unokaja, dedunokaja, aki pont az ilyenek elol menekult.
Nem mas egyetlenegy ilyen tabor sem, mint orban 4 evre prolongalt kampanya. Mert csak neki van penze arra, hogy ilyen kamu taborokat csinaljon, es ha mar csinal akkor ott a sajat propagandajat fogja terjeszteni.
Ha egy emigrans magyart erdekel az ohaza, vagy szeretne, ha a gyereke, unokaja tudjon meg mindent az ohazarol, akkor kuldje haza cserediak-programban a fiatatt, egy-ket evre iskolaba jarni, es a gyerek mindent meg fog ismerni VALOJABAN.
Elhiszem, hogy Te voltal ilyenben, jo tapasztalataid is voltak, de ezek a taborok szerintem reg nem errol szolnak.
Es egy masik dolog: en BIZTOS, hogy nem kuldenem ilyen taborba a gyerekemet, mert orulnek, hogy mar nagyszeruen beilleszkedett abba az uj tarsadalomba, amiben a hatralevo eletet le akarja elni.
Ne basztassak a diaszporaban elo magyarokat, foleg ne az Amerikaban, Kanadaban, Ausztraliaban es itt eloket sem, mert mi valanmi miatt mashol szeretnenk bekeben elni. Nem ohajtok hallani semmilyen politikai propagandarol mert itt meguszom, hogy a mindennapjaimba barki is beleugasson.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@verőce21: "Igazán, nem akartunk vele felzaklatni! " igazán nem? eszem a királyi többesedet,te sunyi paraszt. arra nincs eszetek,hogy a magyarországi fiatalokat támogassátok,mikor már külföldre mentek,akkor gyözköditek,hogy milyen faßa volt otthon és hurrá +a hazaszeretet...
pld. -az 56 os magyarok gyerekeiböl,max. 5% aki beszél magyarul és ebböl 2% az,aki rendszeresen jár magyarországra! kit,kiket akartok ti meggyözni és miröl? fölöslegesleges pénzkidobás, azokból a milliárdokból,inkább az otthonmaradott kölköket köne támogatni,még mielött azok is lelépnek...persze ehhez ész köne,az meg nincs és sosem vót csak a marha nagy pofa és a tipikus,magyaros okoskodás..
verőce21
@csak úgy...: @csak húgy...: Kár a gőzért, hiába csűröd csavarod, mert nem igaz amit írsz, csak jobban belelovalod magad a hazugságokba! Ebből nem jössz ki.
Mint már fentebb írtam, "Neked ehhez, mint egy "setét, konok, Nagy Buta Parasztnak semmi közöd!
verőce21
@csak úgy...: A Magyarországot pedig nagy "M"-el írjuk! @csak húgy...:
csak úgy....
@verőce21: eszembe sem jutott,hogy meggyözzelek vagy valami hasonló! nekem magyarország marad kicsi "m" ,ugyan úgy mint te is és a fönökötök!
ha a butaság fájna,akkor te üvöltenél,persze egy marxista-leninistát (gyorstalpalón) végzett faßitól,min te...,örülök,hogy így esténként hozod magadból a maximumot! :)
ha a világnézeted úgy és olyan gyorsan változik ,mint a törzsfönöködnek,akkor kb. 2 év múlva,ha a csillagod még áll és nem rabosították a korrupciós dógai miatt...lölöstü-vöstü,mindenestü :) ...azok után,még várok 10évet és akkor kezdek azon gondolkozni,hogy érdemes e megint a lábomat betenni a korrupciótól és hazugságokkal,ellentétekkel terhelt és átitatott magyarországra!
tudom,hogy te birka vagy és nem értesz,...majd ha legelsz pár év múlva,akkor jussak a buta buksidba ,szándékosan nem az eszedre apelláltam,mert az nincs neked, csak te azt úgy gondolod! aki már sokadszorra haggya,hogy átbaßarintsák és még tapsikol is hozzá...,már ne is haragúdj ! ...ennyit a setét,konok,parasztról ,hiába is vergödszke-
@verőce21: ,látszik a pórias származásod,persze az lenne a leg kevesebb de a kapanyél a szádban,az nem áll jól néked...,sött! :)
verőce21
@csak úgy...: @csak húgy...: Írtam már, hiába csűröd csavarod, mert nem igaz semmi amit írsz, csak jobban belelovalod magad a hazugságokba! Ebből nem tudsz kijönni.
Meg kell őrizni a svédországi és más országokbéli magyarok nemzeti identitását! Neked pedig ehhez, mint egy Németo.-ba kivándorolt, "setét, konok, Nagy Buta Parasztnak semmi közöd!"
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Részben igaz részben nem. A zsidóság bár vallás, mint akár a kereszténység mégis van egy etnikai vetülete...de ezen vitatkozni hosszas lenne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2020. June 2., 17:01
Hihetetlen! Ez Dér Heni új hobbija – fotó
Itthon - 2020. June 2., 07:39
Kórházba került Erdélyi Tímea