A római parlament előtt felajánlotta lemondását Giuseppe Conte olasz miniszterelnök. A politikus hozzátette: nem tud tovább együtt dolgozni a kisebbik kormánypárttal, Matteo Salvini Ligájával.

Lemondott az olasz miniszterelnök

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök beszédét hallgatja Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter, a Liga párt vezetője, miközben megcsókol egy rózsafüzért a szenátus római üléstermében 2019. augusztus 20-án. Salvini szerint új választásokat kell tartani, miután pártja, a Liga augusztus 9-én közölte: bizalmatlansági indítványt terjeszt elő Giuseppe Conte olasz miniszterelnök ellen. MTI/AP/Gregorio Borgia

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök kedd délután bejelentette, hogy a tavaly óta tartó koalíciós kormányzás véget ért, és este benyújtja lemondását az államfőnek. A római parlament felsőházában elmondott beszédében Giuseppe Conte

súlyos és terhes következményekkel járó lépésnek nevezte a kormánypárti Liga bizalmatlansági indítványát, és hosszan bírálta Matteo Salvini miniszterelnök-helyettes belügyminiszteri és politikusi tevékenységét.

Egyórás felszólalásában Conte majdnem végig a Salvini vezette Liga döntését bírálta. Hangsúlyozta, hogy Matteo Salvini az előrehozott választásokon való győzelmében reménykedve személyes érdekeit és saját pártját helyezte az olaszok nemzeti érdekei elé. A kormányfő emellett politikai opportunizmussal vádolta Salvinit, kijelentve, hogy hiányzik belőle a politikai intézmények iránti felelősség.

Conte szerint a Liga "beszennyezte" az Öt Csillag Mozgalommal (M5S) közös kormány tizennégy hónapon át tartó munkáját.

Az olasz kormánykoalíció kisebb pártjának vezetője, Matteo Salvini tizenkét napja jelentette be, hogy megszűnt a többség a koalíciójuk mögött és nincs mód az olasz kormánykoalícióban fennálló nézeteltérések rendezésére a nagyobbik kormánypárttal, az Öt Csillag Mozgalommal (M5S), így egyetlen lehetőség maradt, új választásokat kell tartani.

A Róma belvárosában található szenátusi épület előtt több százan tüntetnek: egy csoport Matteo Salvini a Liga vezetője nevét skandálja, egy másik az Öt Csillag Mozgalmat (M5S) és Giuseppe Conte miniszterelnököt élteti.

Az olaszországi politikai helyzet a tavaly márciusi parlamenti választások utánit idézi, amikor az M5S, a PD és a Liga közti politikai küzdelem 88 napig tartott. Most azonban sokkal gyorsabban kell megoldást találni az őszi költségvetési időszak közeledtével. Augusztus 27-ig Rómának az Európai Bizottság olasz biztosjelöltjét is meg kell neveznie.

Forrás: Index, MTI, Origo

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Az olasz hagyományok folytatódnak. Arra azért kíváncsi leszek, hogy egy újabb választáson az olaszok bevállalják-e a nyílt fasizmust a ligával vagy tanultak a történelemből és a közelmúltban más országokban történtekből (Ausztria)? Salvini egy neo-fasiszta ez nem kérdés. De Olaszországban jelenleg nincs fasizmus, hiába diktál Salvini, azért az államigazgatásban vannak fékek és ellensúlyok amik működnek. Még. Azt nem szeretném meglátni, milyen amikor Salvini egyedül többségbe kerül pláne ha mindkét házban. Ah, Olaszországban a kormányválság annyira alapvető része a mindennapoknak, mint nálunk az, hogy a fideszesek lopnak.
https://a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pegero
@Eladott Ország: Hányszor mondjam még???
Ne pofázz, KUKÁZZ!
Iparkodjál, mert ebben a nagy melegben hamar romlik a csirkefarhát.
https://csodacsont.hu/wp-content/uploads/2018...
De még a Kolozsvári Szalonna is!
https://kiskosarbolt.hu/image/cache/data/Manu...
Eladott Ország
@Pegero: tegnap, 17:06; Ez a pökhendiség, ez az arrogancia valami vírus? Lehetetlen ép ésszel felfogni ! Ennyire mély lenne a mélység ? Ennyire sötét a sötétség ? Ez már a kognitív disszonancia jele .Te humanoid, trágyarakás, minden verbális megnyilvánulásoddal romba döntöd az evolúció elméletét, ugyanis ha te vagy végeredmény, akkor valami nagyon el lett baszva már a kezdet kezdetén. Nagy kár, hogy anyád nem a WC-re ült amikor megszülettél, mert akkor egyből a helyedre kerültél volna, te rohadt szarházi faszszopó fideszes gerinctelen patkány!
https://uploads.disquscdn.com/images/c80a3e33...
https://uploads.disquscdn.com/images/d86a9a4d...
http://pctrs.network.hu/clubpicture/1/8/6/7/_...
Pegero
@Eladott Ország: Te nyomorult cseléd!
Sehol sem vagytok!
Eladott Ország
@Pegero: Te fidesz birkája/marhája, volt már egyszer is egy normális hozzászólásod, hogy anyádba szorultál volna.
Nálatok aljasabb, embertelenebb banda, kevés volt a világtörténelemben.
https://scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok