Donald Trump amerikai elnök kedden éjjel Twitteren bejelentette, hogy lemondja dániai látogatását.

Dánia nagyon különleges ország, hihetetlen emberekkel, de tekintettel Mette Frederiksen miniszterelnök megjegyzéseire, miszerint nem érdekli őt Grönland megvásárlásának megvitatása, találkozónkat, amelyre két hét múlva került volna sor, elhalasztjuk

– írta a Twitterjén Trump. Majd megköszönte a dán politikusnak, hogy

világosan beszélt, mert – úgy fogalmazott – költséget és erőfeszítést takarított meg mind az Egyesült Államok, mind pedig Dánia számára.

Trump jelezte: egy későbbi időpontban sor kerül a vizitre.

A múlt héten a The Wall Street Journal írta meg, hogy Donald Trump szűk tanácsadói körben többször is felvetette Grönland megvásárlását Dániától, sőt, a Fehér Ház jogi tanácsadói hivatalának két munkatársát meg is kérte, vizsgálják meg ennek a lehetőségét. Az elnök gazdasági tanácsadója, Larry Kudlow vasárnap egy televíziós interjúban megerősítette, hogy Trumpot tényleg érdekli Grönland esetleges megvásárlása.

Trump lemondta a dániai látogatását

Mette Frederiksen dán kormányfő éppen az amerikai sajtóhír megjelenése után és Kudlow nyilatkozata napján látogatott a Dán Királysághoz tartozó, autonómiát élvező szigetre, ahol közölte: a terület nem eladó, és egyébként reméli, hogy az amerikai elnök nem is komolyan vetette ezt fel.

Donald Trump hétfőn még tréfás Twitter-anyaggal utalt Grönlandra:

a fotómontázst tett közzé, amely az egyik szállodájának felhőkarcolóját és a bukolikus dán tájat ábrázolja. A kép mellé azt írta: Ígérem, hogy ilyet nem csinálok Grönlandon!

Az amerikai elnök a hét végén a dél-franciaországi Biarritzba utazik, ahol részt vesz a világ vezető gazdasági hatalmait tömörítő G7-es csoport csúcsértekezletén. Onnan indult volna Dániába. Szeptember 1-jén már Lengyelországban emlékezik meg a második világháború kitörésének évfordulójáról.

Cikk- és címlapkép: AFP

(MTI)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

staro2
Mit képzelt ez a nagyon hülye?
Kinéz a földgömbön egy stratégiailag kiugró jelentőségű szigetet és vételi ajánlatot tesz rá, mint mondjuk egy Floridai villára?
Még jó. hogy hirtelen felindulásból nem küldte oda a tengerészgyalogságot.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
staro2
Mit képzelt ez a nagyon hülye?
Kinéz a földgömbön egy stratégiailag kiugró jelentőségű szigetet és vételi ajánlatot tesz rá, mint mondjuk egy Floridai villára?
Még jó. hogy hirtelen felindulásból nem küldte oda a tengerészgyalogságot.
Qqberci
@staro2: Lehet, hogy még toporzékol is mérgében, hogy nem akarják neki odaadni...
Jozefina
Vegye meg a holdat, vagy a marsot és mindjárt költözzön is oda. Nagy szivességet tenne!!!
jesz
Dánia hihetetlenül gazdag. De ott is emberek élnek, akiknek ugyanúgy egy életük van, mint a szegényebbeknek. Nos pár hónap, vagy év, és a befogadott migránsok eltartása bizony gondot fog okozni. Lesznek olyan dánok, akik eladnák a szigetet, és ennek hangot is adnak...hadd vigye az amcsi ürge...a dánok meg továbbra is jól élnének...( na meg a befogadott segélyen élőknek is paradicsomi állapotok jutnának)
Főlökött
TUDATLANOK !!!

Na miért mondta le a látogatást ? Mert kiderült, hogy Mészáros Lölö már megvette Grönland-ot, így már nincs miről tárgyalni az ügyben. :) :)
Ennyire 1xrű !
kokopelli
@staro2: Az egész élete úgytelt el,hogy valaki (valakik) a marha hibáit (politikai és anyagi) "kivasalták"!
Az iskolai tehetetlenségét,a válalkozásainak bakijait,a politikai baromságait és a qurváinak elhallgattatásait!
Egy másfélórás filmet láttam az életéről,ill. a családja történetéről,és a politikai ill. gazdasági disastereiről!
Szegény USA!Az a baj,hogy nem tudja,hogy hol a határ,ill hogy a szája gyorsabb mint az agya!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.