Az amerikai elnök többször is felvetette, vajon a nukleáris fegyverek alkalmasak lennének-e az USA partjai felé tartó hurrikánok megállítására.

Trump újabb remek terve: atombombát dobna a hurrikánokra

Egy, az Axios nevű amerikai hírportál által ismertetett beszélgetés szerint Donald Trump amerikai elnök arról érdeklődött, vajon a nukleáris fegyverek bevethetők lennének-e az Egyesült Államok felé tartó viharok ellen. Trump egész konkrétan a viharfellegek "szétbombázásáról" beszélt.

Az elnök – több fültanú szerint – a hurrikánok középpontját, úgynevezett szemét támadná, hogy ne erősödjenek tovább, illetve mire a keleti partvidékhez érnek, már ne működjenek rendszerként, meglőzve ezzel a viharok okozta pusztítást.

Az Axios szerint Trump felvetésére válasz is érkezett, egy jelenlévő állítólag úgy fogalmazott:

utánanézünk, elnök úr.

A lap ugyanakkor hozzáteszi, az ötlet annyira meglepte a jelenlévőket, hogy a találkozó végén csak nagyokat pislogva néztek egymásra, és senki se tudta, mihez kezdjenek ezután.

Egy másik forrás azonban azt állítja, a "nukleáris" szó nem szerepelt a furcsa felvetésben, csupán annyi, hogy esetleg szét lehetne bombázni a hurrikán szemét, ezzel csapást mérve a jelenségre.

A Fehér Ház, válaszolva az Axios kérdésére, azt írta, nem kommentálnak olyan magánbeszélgetéseket, amiket az elnök talán megvitatott vagy nem vitatott meg nemzetbiztonsági csapatával.

Forrás: hvg.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Amerikának ez a faszi felér egy ATOMBOMBÁVAL !!!
advocat
Ennyi ésszel ott valaki elnök lehet! Marhára rossz helyen születtem, mert ennyi talán nekem is van.
Nessy
Nagy az Isten állatkertje! Újabban a kiszabadultak állami vezetők lehetnek jó pár országban!
Yoda69
Neki nem kell tudnia hogy ez mivel jarna. Ezert vannak a szakertok es a tanacsadok. Remelhetoleg letter errol a tervrol. Igy is eleg bajt okozott mar a vilagnak.
Qqberci
Trump Leet kéne a hurrikán elé ledobni, akkor megijedne és visszafordulna...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.