Emmanuel Macron francia köztársasági elnök élesen elítélte, hogy Jair Bolsonaro brazil államfő tiszteletlen megjegyzést tett a feleségére, Brigitte Macronra.

Jöt röhögött a brazil elnök, amikor 24 évvel idősebb feleségével gúnyolták Macront
Brigitte és Emmanuel Macron

"Bolsonaro rendkívül tiszteletlen megjegyzéseket tett a feleségemről" – mondta a francia államfő a G7 biarritzi csúcstalálkozóján tartott sajtótájékoztatóján. "Mit mondhatnék Önöknek? Szomorú, szomorú, de még szomorúbb mindenekelőtt neki és a braziloknak" – fogalmazott Macron, hozzátéve: reméli, hogy

"a braziloknak hamarosan olyan államfőjük lesz, aki méltó az elnöki tisztségre", a nép "megbosszulja" államfőjének viselkedését.

"Véleményem szerint a brazilok, akik egy nagyszerű nép, egy kicsit szégyenkeznek az ilyen megnyilvánulások láttán, és elvárják egy elnöktől, hogy normálisan viselkedjen másokkal" – adott hangot meggyőződésének a francia elnök.

Jöt röhögött a brazil elnök, amikor 24 évvel idősebb feleségével gúnyolták Macront
Michelle és Jaír Bolsonaro – fotó: Youtube

A brazil államfő a Facebook közösségi oldalon az egyik felhasználó bejegyzésénél tette a szóban forgó megjegyzést. A bejegyzés szerint a két elnök közötti szóbeli vita "valójában" abból ered, hogy Macron "irigy" Bolsonaróra feleségének szépsége és fiatalsága miatt. A felhasználó egymás mellé helyezte Bolsonaro és – a nála 27 évvel fiatalabb – felesége, illetve a francia államfő és – a nála 24 évvel idősebb, 66 éves – Brigitte Macron fényképét.

"Ne alázd már meg. Hahaha"

– írta reagálásában a brazil elnök.

A két ország között az elmúlt napokban megnőtt a feszültség, miután a mostani G7-csúcstalálkozónak otthont adó Franciaország nyomást gyakorolt a brazil elnökre az amazonasi esőerdőt sújtó drámai tüzek elleni fellépésért.

A francia államfő Bolsonaro – sokak által megkérdőjelezett – környezetvédelmi politikájának tulajdonította azt, hogy nőtt az amazonasi esőerdőt is sújtó erdőtüzek száma. A brazil elnök csütörtökön úgy fogalmazott:

Macron személyes politikai tőkét akart kovácsolni, amikor azt kérte a G7-csúcs résztvevőitől, hogy sürgősen foglalkozzanak az erdőtüzek által okozott "nemzetközi válság" ügyével.

Macron pénteken azt vetette a brazil államfő szemére, hogy hazudott a környezetvédelmi elkötelezettségét illetően, ezért bejelentette: nem támogatja az EU és a Mercosur közötti szabadkereskedelmi egyezményt, amíg Brazília nem tesz eleget környezetvédelmi vállalásainak.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Ezt a brazil ripacsot a tettei minősítik, egy bunkó barom. A brazil maca sem "Dávid szépsége" vagy értelmi képességei miatt ment hozzá Bolsonarohoz. Macron viszont nem az anyagiak miatt házasodott.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
...a nagy korkülönbséggel létrejövő párkapcsolat nem házastársi meggondolásból születik...azonkívül mindenki.szagolja azt a virágot amit ő szakított.
...és esőerdő meg klima...eddig sem támogattál számottevően a délamerikai erdők megóvását sem a szibériait csak rá alapoztak...most amikor pusztul akkor vonyít mindenki.
Jozefina
A barazil elnök egy bunkó és a felesége valószínűleg nem szerelemből van mellette!!! Macron viszont ennek ellenkezője!!!
Braziliában nemcsak az erdő ég, hanem az elnök is!!!
kokopelli
@Jozefina: ...és nem mondta,hogy a felesége hány évvel fiatalabb! Az ő helyzetében egy "erényővet"
ajánlanék ! (;-))
advocat
Orbán barátja a brazil elnök. Tehát, embert barátjáról!
kokopelli
@Jozefina: mit tesz a sors? A brazil bunkó szeretne elnézést kérni!Talán azért,mert Bolívia elnöke,aki
segít az oltásban is személyesen,azt nyilatkozta,hogy ő nem utasítaná vissza a segélyt!
DR PRÉDlKÁTOR
Hogyha nem lenne festék és méregdrága ruha a brazil elnök feleségén, akkor úgy nézne ki, mint bármelyik háziasszony a piacon...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.