Kirsten Gillibrand New York-i politikus személyében újabb demokrata párti politikus közölte, hogy felhagy a pártja elnökjelöltségéért folyó küzdelemmel. Gillibrand a The New York Times című lapnak adott szerdai interjújában jelentette be döntését.

Újabb demokrata párti elnökjelölt-aspiráns lépett ki a választási küzdelemből

Az 52 éves szenátor elsősorban a női egyenjogúság és az abortusz jogának biztosításával kampányolt, és a többi között azt hirdette, hogy a bírói kinevezéseknél is figyelembe kell venni a jelölt művi terhességmegszakításról vallott nézeteit.

Ezekben az ügyekben Gillibrand energikusan kampányolt, elsősorban azokban a republikánus többségű tagállamokban, ahol nemrégiben szigorú abortusztörvényt fogadtak el. Népszerűségét azonban nem sikerült növelnie, és támogatottsága olyan alacsony maradt, hogy a Demokrata Párt elnökjelöltségéért küzdő politikusok jövő hónapban rendezendő országos vitájára már nem is kapott meghívást.

A New York-i szenátor ebben a hónapban a harmadik demokrata párti politikus, aki kiszáll az elnökjelöltségért folytatott harcból. Augusztus elején John Hickenlooper, Colorado állam volt kormányzója, a rá következő napon Jay Inslee, az északnyugati Washington állam jelenlegi kormányzója, majd Seth Moulton, massachusettsi képviselő szállt ki a versenyből. Hickenlooper azóta bejelentette, hogy indul jövőre a szenátusi választásokon, Inslee pedig jelezte, hogy ismét jelölteti magát állama kormányzójának.

Jelenleg 21 demokrata párti politikus harcol azért, hogy pártja elnökjelöltje lehessen.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.