Óirási drogfogásokat produkáltak a rendőrök.

Ausztráliában a rendőrség 755 kilogramm kristályos metamfetamint foglalt le, amely nyers marhabőrök közé volt rejtve

– közölte a hatóság csütörtökön.

Az ausztrál szövetségi rendőrség tájékoztatása szerint az elkobzott kábítószer utcai értéke 566 millió ausztrál dollár (113 milliárd forint).

A drogfogással összefüggésben Melbourne-ben őrizetbe vettek egy 42 éves mexikói férfit, aki állítólag kapcsolatban áll mexikói bűnszervezetekkel. Ellene kereskedelmi mennyiségű kábítószer importja miatt emeltek vádat és életfogytiglani szabadságvesztés fenyegeti. A drogot egy Mexikóból érkezett konténerben találták meg, nyers marhabőrök közé rejtve augusztus 13-án.

Amanda Kates, az ausztrál szövetségi rendőrség szóvivője szerint a kezeletlen marhabőrök önmagukban is jelentős biológiai veszélyt jelentettek, nem is beszélve a rendkívül addiktív drogról, amelynek

mennyisége mintegy 7,5 millió egyszeri utcai üzlet lebonyolításához lett volna elegendő.

A brit bűnüldözési hatóság (National Crime Agency, NCA) szerdán több mint negyed tonna kokaint foglalt le a brit határrendészet egy jachton, amely Dél-Amerikából indult Walesbe. A határrendészet munkatársai a Sy Atrevido nevű hajót egy kilométerre a walesi partvidéktől tartóztatták fel szerdán, majd átkutatták.

A rendőrök fehér porral töltött számos csomagot találtak a fedélzet különböző pontjain elrejtve. A hatóság a helyszínen megállapította az anyagról, hogy kokain.

A lefoglalt több mint 250 kilogramm drog utcai értéke húszmillió font (7,2 milliárd forint).

A hatóságok azt gyanítják, hogy akár további fél tonna kábítószer lehet még elrejtve a jacht fedélzetén.

Az NCA közölte, hogy a hajón két férfit őrizetbe vettek, illetve a drogfogással összefüggésben további négy személyt kaptak el Liverpool és Loughborough városokban, akiket most kikérdeznek az ügyben.

Ez jelentős kokainfogás volt, amely több tízmillió font illegális profitot eredményezett volna Nagy-Britannia utcáin

– mondta Craig Naylor, az NCA nyomozati részlegének helyettes igazgatója.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.