Egy amerikai turista miután elfogyasztotta kebabját egy izraeli étteremben, kártyával fizette ki ételét. A számlát azonban hibásan állították ki és 10.100 sékelt, vagyis átszámítva mintegy 860 ezer forintnak megfelelő összeget vontak le a nő bankkártyájáról.

860 ezer forint egy kebabért?

Fotó: Pixabay

A hölgy azután vette észre a hibát, miután levonták az összeget a számlájáról. Állítólag az egész egy félreértés, de közel egy hónapja nem akarja az étterem visszafizetni a vásárlónak a pénzét, aki egy kisebb vagyont hagyott ott a kebabért.

A nő szólt az étterem tulajdonosainak, akik elnézést kértek és megígérték, hogy visszautalják a pénzét. Ez még augusztus 12-én történt, de azóta sem érkezett meg a turista pénze. Kétségbeesésében végül a Facebookon kért segítséget, aminek nyomán még az izraeli sajtó is elkezdett foglalkozni az üggyel.

„Így működik. Nincs étlap. A turistáktól 80 sékelt (közel 7000 forintot) kérnek egy kebabért, aztán euróban vagy dollárban fizettetik ki velük. Néha észreveszik, máskor viszont odaadják a bankkártyájukat aztán aláírják a blokkot. A 80-at látják, a dollár szó néha nincs is feltüntetve” – mesélte az étterem egyik volt alkalmazottja egy helyi csatornának.

Azóta történt előrelépés az ügyben, ugyanis a megkárosított hölgyet felhívták az étterem tulajai és bocsánatot kértek tőle, hogy még mindig nem utalták vissza a kebabja árát, továbbá biztosították arról, hogy már kapcsolatba léptek a bankkal. A nő nagyon reménykedik benne, hogy pár nap múlva újra a kártyáján lesz a 860 ezer forint és végre lezárhatja ezt az ügyet.

Nosalty

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ott is élnek mészárosok és hasonló ""élelmes üzletemberek"".
rokker33
Az is hülye aki egy kebabért 7000 Ft őt fizet ki mindegy hogy dollárba vagy az ottani pénzzel ez nagyon sok érte!
Ludas Matyi
@rokker33: ez igy igaz. A "forgo villan" ugy vannak a meszarszeken felrakva sorba sorba a hus lapocskak, hogy 1) lejart szavatossagu hus maradek,-2) diszno hus,- 3) barany hus,- es igy tovabb ismetlödve, meselte egy török Kebabos. Ö tuti, hogy abbol eddig meg nem evet, de nem is fog! Ha ilyet vasarolnal figyelj oda, kerdezz ra, mert az original az barany husbol kell hogy legyen, ugyanis a müslümök nem esznek disznohust!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.