Egy hajó 4000 autóval a fedélzetén borult fel.

Kimentettek mindenkit a Georgia állam partjainál felborult dél-koreai . A Golden Ray nevű konténerszállítón 24 ember volt, a legénység húsz tagját már korábban, hétfőn este pedig a hajón rekedt másik négy embert is épségben megtalálták.

A legénység valamennyi tagja rendben van, erőfeszítéseink mostantól teljes mértékben a környezet védelmére, a hajó kiemelésére és a kereskedelem újraindítására irányulnak

– közölte az amerikai parti őrséget. John Reed, a parti őrség kapitánya előzőleg azt mondta, hogy a Közel-Keletre tartó óriáshajón tűz ütött ki, négy ember a felborult hajótestben rekedt.

Egyikük az irányító terem üvegfala mögé szorult. A mentőcsapat tagjai kötéllel ereszkedtek le, lyukat vágtak a hajó oldalán és azon jutottak be. A mentésnél az jelentette a legnagyobb nehézséget, hogy a legénység csak koreai nyelven beszélt.

A hajó 4000 autóval a fedélzetén Georgia partjainál, a St. Simons-szorosban borult fel. Dél-Korea megerősítette, hogy a Golden Ray Marshall-szigeteki zászló alatt hajózott és a Közel-Keletre tartott mintegy 4000 dél-koreai kocsival.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.