Az amerikai kormány megszünteti elődje, Barack Obama kormányának rendelkezését a vizek tisztaságának szövetségi védelméről – jelentette be csütörtökön Andrew Wheeler, az amerikai környezetvédelmi hivatal (EPA) elnöke.

Ezentúl az USA-ban nem kell vigyázni a természetes vizek tisztaságára

A döntés nem keltett meglepetést, az amerikai sajtó hetek óta napirenden tartotta az ügyet, utalva arra is, hogy Donald Trump már elnöksége kezdetén az Obama-kormányzat környezetvédelmi intézkedéseinek visszafogását, vagy teljes eltörlését ígérte.

A vizek tisztaságát garantáló eddigi szövetségi szabályozás korlátozta a veszélyes, vagy "csak" környezetszennyező vegyszerek használatát vizek, vízi utak, folyók, patakok vagy lápos vidékek mellett. A rendelkezést az Obama-kormányzat 2015-ben hozta, pontosan meghatározva, hogy hol és milyen mértékű védelemre van szükség.

Sajtótájékoztatóján Andrew Wheeler "hatalommal visszaélésnek" minősítette a korábbi kormánydöntést, és azzal érvelt, hogy eltörlésével a farmerek immár szabadon, megkötöttségek nélkül gazdálkodhatnak a földjeiken. Az EPA döntését nyilatkozatban támogatta Don Parrish, az Amerikai Farmerek Szövetségének vezetője. Ő szintén azzal érvelt, hogy az Obama-kormányzat túllépett a hatáskörén, és olyan helyzeteket teremtett, amelyek akár börtönbüntetéssel is fenyegethették a gazdálkodókat, akik – a tiltások miatt – vizek közelében nem vethettek bizonyos növényeket, vagy nem használhattak bizonyos gyomirtókat. Az EPA bejelentése után több környezetvédelmi szervezet tiltakozott.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Az ásványvíz a poharamban tiszta. A medencémben ivóvíz van. Nem aggódom. - gondolta Trump.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
Trump szerint globális felmelegedés sincs. Az egyre erosebb hurrikanokat pedig majd atommal kezeli ez az elmebeteg.
lampa laz
Majd amikor elkezd kipusztulni a kontinens talán észheztérnek. Leáldozhatna már ennek a sok idióta elmebetegnek, de mindenhol a nép szégyene az ha ilyen húgyagyúakat tart hatalmon. Nálunk is ez a helyzet.
KisGenyo2
@lampa laz: A környezetvédelem éppen az a téma, amit felülről nem tudnak és nem is fognak megoldani soha. Ezt teljes összefogással lehet(ne) csak kezelni. A törvények ebben az esetben is csak arra jók, hogy a szegényeket szopassa velük a hatóság. A gazdagok meg röhögve lefizetik a hatóságokat és szennyeznek kedvükre. Ha egy gazdáról ez kiderülne és a termékeit ezért nem vennék meg, az sokkal nagyobb bünti lenne! ;-)
De mivel ott is a "6 centér megbaszom anyámat is" típus van többségben, meg fogják venni a környezetszennyezően előállított terméket is, ha 6 centtel olcsóbban adják...
nevemnick
Vannak hülye f@szok, akik a máért élnek. Ott is - ott is.
Nem akarok mutogatni, mert az csúnya dolog. (meg nem is látszik) :D
lampa laz
@KisGenyo2: igazad van, de amit ez az idióta művel az mégis bosszantó, bár egyre több van belőlük. Arra azért gondolhatna, h a katasztrófák a gazdagokat sem fogják megkímélni. Előbb, utóbb ők is úszni fognak az árral, vagy szomjan döglenek esetleg elégnek mint a brazil őserdők, a fegyverekről már ne is beszéljünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.